Skoda Monte Carlo

McLaren: SUV? не благодаря!

McLaren: SUV? не благодаря!

McLaren: SUV? не благодаря!

Реклама Nissan X-Trail
Марката McLaren установява стандарти в класа си със стилните си супер спортни автомобили. А във Формула 1 McLaren оставя сериозна следа в историята на царицата на моторните спортове с пилоти като Айртон Сена и Ален Прост. Британският автомобилен производител поддържа желанието си за лукс и до днес. Времената са такива, че автоиндустрията се променя из основи, но за марки като McLaren нищо не трябва да се променя толкова бързо. Защото McLaren иска да остане изключителен производител на спортни машини.

Ето защо там няма да създадат всъдеход, според главният изпълнителен директор Йенс Лудман - „Не се нуждаем от това. Предпочитаме да бъдем изключителни, позиционирахме марката по специално разположен и “заострен” начин, искаме да предложим автомобили, ориентирани само към водача“ - каза Лудман.

"За направата на модел тип SUV е нужно създъването на собствена платформа и собствен завод за него. Това може да работи само в група компании. Ако нямате такава е много трудно. С годишно производство между 4000 и 6000 превозни средства, можете да останете само ексклузивни”.

Чисто електрически Макларън също няма да видим през следващите няколко години, проблемите с масата са все още твърде големи. "Теглото все още е най-голямото предизвикателство в момента" - казва Лудман - “Ако създавате спортната кола Senna с електрическо задвижване, теглото ще се увеличи със 700 килограма до два тона, изчислиха нашите инженери от McLaren.”

„Спирачната и завиващата ефективност на модела ни Senna не би могла да се постигне с това“ - обяснява Лудман - “Ето защо McLaren се концентрира върху електрификацията на задвижването и върху хибридните модели.” Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024