Lasurit

Toyota рестартира два завода в Европа

Toyota рестартира два завода в Европа

Toyota рестартира два завода в Европа

Реклама Skoda Stock
Европейското подразделение на Toyota обяви, че след рестартирането на дейността на Toyota Motor Manufacturing Франция (TMMF) и Toyota Motor Manufacturing Полша (TMMP), от началото на следващата седмица още две от нейните производствени съоръжения- Toyota Motor Manufacturing Турция (TMMT) и Toyota Motor Manufacturing UK Deeside, ще възобновят дейността си.

От Toyota Европа анонсират, че първоначално двата комплекса ще функционират при намален капацитет, като се спазват строги правила и протоколи за здравна безопасност. Първо се очаква да започне възобновяването на дейността на завода в Турция, където се сглобяват Toyota C-HR и Corolla Sedan, като реалното им производство се очаква да започне на 12 май.

След въвеждането на здравните протоколи от 11 май, TMMT, където се извършва производство на бензинови и дизелови двигатели, ще рестартира дейността си от 13 май.

От Toyota коментират, че компанията преустанови работата в заводите си в Турция и Великобритания на съответно 21 и 18 март, а функционирането на останалите си заводи в Европа- TMUK Burnaston (Corolla), Toyota Peugeot Citroen Automobiles (Toyota AYGO) и Toyota Motor Русия St. Petersburg (Camry и RAV4) се очаква да бъде възобновено през следващите няколко седмици. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD гони 20% ръст в глобалните си продажби през 2024 година

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Suzuki

Февруари 2024: Suzuki записа ръст от 11.5%

Мар 29, 2024