Lasurit

Започна нова специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение

Започна нова специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение

Започна нова специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение

Реклама Skoda Kodiaq
От 14:00 часа на 8 май до 02:00 часа на 11 май на територията на цялата страна е в ход специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение.

Основното, за което ще следят екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби, каза по време на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Патрулите ще бъдат стриктни и по отношение на използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

Успоредно с това ще се извършва и контрол на скоростните режими, като за целта ще се използва цялата налична техника от стационарни, преносими и стационарно-преносими камери.

Специален акцент в операцията са водачите на дву и триколесни моторни превозни средства. При тях ще се следи за недопускане на управление от неправоспособни водачи, състоянието и правилното поставяне на регистрационния номер.

*Източник: www.mvr.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии