Lasurit

Ford срещу птичите изпражнения (Видео)

Ford срещу птичите изпражнения (Видео)

Ford срещу птичите изпражнения (Видео)

Реклама Nissan X-Trail
Ford разпространи любопитна информация за развойната дейност, която компанията осъществява в желанието си да предложи възможно най-доброто лако-бояджийско покритие на своите автомобили.

Всеки собственик на превозно средство се е срещал челно с разправията, която са птичите изпражнения по купето на автомобила, и знае, че в зависимост от стадия на тяхното престояване там, те могат и да увредят важното и красиво покритие.

За целта, от Ford провеждат реални изпитания, като дори сами правят субстанция, която отговаря на отделяната от птиците неприятна и нежелана такава. От компанията споделят, че лабораторните им птичи изпражнения могат да бъдат конфигурирани изключително прецизно, което позволява на екипа на марката да симулира различни диетични предпочитания на птиците, в това число на почти всички видове птици, които могат да бъдат открити в Европа.

Последващите изпитания включват "отлежаване" на изпражненията в пещ при температури от 40, 50 и 60 градуса, което наистина тества лимита на лако-бояджийското покритие. Самото то се изпитва при още по-високи температури (60 и 80 градуса), както и с ултравиолетова светлина в непрекъснат тест с продължителност от 6000 часа. От Ford коментират, че последното се равнява на излагане на купето на възможно най-силната светлина на Земята в продължение на 5 години.


Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz показа G 580 EQ Technology. Цените започват от 142 621 евро (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Tesla

Tesla представи Model 3 Performance (Видео)

Апр 23, 2024
Авто Новини Авто глобус Honda

Червена Honda NSX на Айртон Сена се продава за 500 000 лири

Апр 23, 2024