Lasurit

Кризисна идея - DTM и Формула E да карат заедно?

Кризисна идея - DTM и Формула E да карат заедно?

Кризисна идея - DTM и Формула E да карат заедно?

Реклама Renault Arkana
Шефът на DTM Герхард Бергер, след излизането на Audi от шампионата, обявено за края на годината, недвусмислено заяви че се работи с всички сили за сезон 2020 г. Но поради вирусната криза се очаква, началото на сезона да е в средата юли на Норисринг.

Единственият вариант в разгара на пандемията са виртуалните и “призрачни” състезания. Когато федералното правителство обсъди и реши по-нататъшното облекчаване на карантина с федералните области, като освновната тема ще е продължението на сезона във футболната Бундеслига. Ако има зелена светлина за футбола, мотоспортът също ще може да продължи напред с планирането.

Разбира се, отговорните инстанции вече са в дискусии, защото във времена на криза са нужни необичайни идеи, като например две серии на автомобилния спорт да работят заедно. Явно реалистичен вариант е DTM и Formula E се обединят и вършат нещата заедно.

Това предложи основателят на Формула E Алехандро Агаг от Autosport. - "Може би ще правим нещо заедно. Това е извънредно време, което налага да обърнем внимание и да съберем нещата си, да намалим разходите и организацията им. Ние сме отворени за всички възможности".

За това, разбира се, егото на различните деятели и организации трябва да бъде отрязано, защото Бергер, например, често подчертаваше, че DTM формира подкрепящата програма само в изключителни случаи.

Докато сезонът на DTM все още не е стартирал, вече са проведени пет състезания във Формула Е, а шест състезания са отменени. Ето защо организаторът на Формула Е обмисля излязане от градовете и каранее на постоянни състезателни писти. За да се счита сезонът за завършен, във Формула Е ще трябва да се проведе поне още едно състезание. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024