Lasurit

Автомобилното производство в Европа: Колко и къде са заводите

Автомобилното производство в Европа: Колко и къде са заводите

Автомобилното производство в Европа: Колко и къде са заводите

Реклама Skoda Stock
Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) обнови данните си за броя производствени съоръжения за транспортни средства (коли, ванове, камиони и автобуси) и двигатели на територията на континента и според тях общият им брой е 298, а тези в страните от Европейския съюз е 196.

Обновените данни на ACEA сочат, че в Европа има 142 завода за производство на леки автомобили, 38 за лекотоварни коли, 58 за тежкотоварни, 58 за автобуси и 71 за сглобяване на задвижващи агрегати.

Членовете на асоциацията (BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars и Volvo Group) присъстват с производствени съоръжения в 21 европейски държави, но до началото на тази седмица по-голямата част от тях не функционираха, което доведе до намалено с над 2.3 милиона единици производство.

Данните на ACEA сочат, че най-много заводи за автомобили има в Германия (25), на второ е Великобритания с 19, на трето е Русия с 16, а във Франция, Италия и Испания има съответно по 13, 11 и 9 съоръжения.

Най-много производствени съоръжения за лекотоварни ванове има в Турция (7), за камиони в Русия (8), за автобуси в Русия (6), а за двигатели в Германия (12).

Като цяло, най-много автомобилни производствени съоръжения (транспортни средства и двигатели) има в Германия (42), след което се подреждат Франция и Русия с по 31 обекта, Великобритания с 30 и Италия с 23. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024