New Dacia Duster

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА МЪРТВИТЕ ЗОНИ

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА МЪРТВИТЕ ЗОНИ

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА ЕЛИМИНИРАНЕ НА МЪРТВИТЕ ЗОНИ

Реклама Honda ZR-V
КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.

Системата показва видео с висока резолюция от лявата или дясна страна на инструменталния TFT-LCD дисплей, в случай че водачът има намерение да смени лентата на движения и не забелязва друго превозно средство, което попада в мъртвата точка. Визуализацията се появява на дисплея на мястото на скоростомера или оборотомера, като същевременно показва и моментната скорост на автомобила. Видеото се предава чрез дискретни широкоъгълни камери с висока разделителна способност, вградени в страничните огледала.

Технологията BVM се предлага на европейските потребители на Sorento заедно с редица системи, които включват Система за контрол на мъртвата зона с асистент за избягване на сблъсък при паркиране – за улеснение и безопасно паркиране. BVM се предлагат за всеки модел Sorento, който е оборудван с функция Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA). Усещането за лукс в интериора се допълва и от аудио системата Bose.

Изцяло дигитален инструментален панел
Дигиталният инструментален ‘Supervision’ панел на КИА е проектиран, така че да предоставя максимално ясна информация на водача. С висока разделителна способност на екрана от 1920x720 пиксела, дигиталният панел замества конвенционалните километражи.

Мултифункционалният дисплей илюстрира навигационните инструкции, алармира за необходимост от диагностика на автомобила и показва многобройните системи за активна безопасност и асистиращи на водача технологии. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024