Skoda Monte Carlo

Дойде колоездачното време. Как да превозим безопасно велосипеда си с колата?

Дойде колоездачното време. Как да превозим безопасно велосипеда си с колата?

Дойде колоездачното време. Как да превозим безопасно велосипеда си с колата?

Реклама Skoda Monte Carlo
Във времената на кризата и отслабването на мерките по карантината велосипедните пътувания са чудесен начин да излезете и да изчистите главата си. Често се налага да превозим двуколесния си приятел с колата до интересно място за каране. Важното в този процес е да имаме няколко неща в предвид, независимо от багажника който ползваме.

Потърсете помощ в случай на съмнение как да превозите колелото - не е срамно, ако не сте сигурни. А помощта на специалист в сервиз е по-евтина от нова работа с боя за покрива или капака на багажника от увреждането им при превоза. Да не говорим, че може и да изсипете колелото по време на шофирането.

Багажникът за колела трябва да се монтира в сухо време, тъй като контактните точки могат лесно да се изместят при мокри условия. Контролът на закрепването е важен, за предпочитане отново и отново преди пътуване и всеки път, когато си направите почивка. Карайте само с умерена скорост от максимум 120 км / ч по магистралата.

Спазвайте външното надвисване на велосипедите – те не трябва да стърчат на повече от 40 сантиметра от външния ръб на габаритните или задните светлини на автомобила - в противен случай те трябва да бъдат идентифицирани със светлина или флагче.

Велосипедите никога не трябва да бъдат защитени срещу вятър и сняг с покривала по време на транспорт. Те не само увеличават значително въздушното съпротивление, но също така увеличават значително натиска на вятъра и би могло да се надхвърлят границите на издръжливост на натоварване на багажника.

Извадете аксесоарите за велосипеди - всички части на велосипеда, които могат да се разхлабят и изпаднат при движението, трябва да бъдат отстранени преди да тръгнете. Такива са включва въздушната помпа, скоростомера, чантичката за инструменти, както и прикачени лампи, калници и отражатели. Те могат да да се откачат и да причинят щети на вашия следващите го автомобили. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024