New Dacia Duster

Hertz - най-голямата рент-а-кар компания в света с над вековна история може скоро да фалира?

Май 07, 2020
Hertz - най-голямата рент-а-кар компания в света с над вековна история може скоро да фалира?

Hertz - най-голямата рент-а-кар компания в света с над вековна история може скоро да фалира?

Реклама Honda ZR-V
Известната компания Hertz, чиято история започва през 1918 г., може да обяви фалит. В момента преструктурирането на дълга й се обсъжда активно в централата в Естеро, Флорида. Компанията вече съкрати около 10 000 служителя в целия свят.

Подобни ситуации сега се наблюдават в много отрасли и наемането на автомобили е една от тях. В допълнение към критичната ситуация, може да се добави, че компанията не успя да получи държавна подкрепа. Като част от правителствената програма за спасяване от пандемията, някои компании получиха общо субсидии в размер на 50 милиарда долара.

Ситуацията в Hertz е плачевна. Акциите й паднаха до 2,31 долара за брой. Представителите на компанията предпочитат да не коментират ситуацията, но запознати казват, че всичко е много нестабилно. Според анализатори, много скоро Hertz може подаде заявление за фалит, което ще наложи спешна продажба на част от автопарка на компанията. Това от своя страна ще засегне сериозно пазара на употребявани автомобили на първо място в САЩ.

През последните три месеца акциите на Hertz паднаха със 73 процента. Сега компанията с над 7000 места за отдаване под наем на коли по целия свят, включително и у нас, се нуждае от около 17 милиарда долара, за да изчисти ситуацията си.

В Hertz милиардерът Карл Икан е най-големият акционер с 39 на сто участие. Засега групата се отказва от процедурата за фалит, след като сключи сделка с кредитори за удължаване на решаващия срок за плащане. През април компанията пропусна плащане към кредиторите си за лизинговите разходи на някои от своите превозни средства. След удължаване до 4 май, Hertz постигна сделка във вторник за преместване на датата на плащане на 22 май. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024