Lasurit eshop

Skoda - с “умни” климатици срещу микробите

Skoda - с “умни” климатици срещу микробите

Skoda - с “умни” климатици срещу микробите

Реклама Skoda Monte Carlo
Модерната климатизация и въздушните й филтри осигуряват чист въздух в колата. Такъв е например случаят със системата Climatronic в новите модели Skoda. Сензорите наблюдават качеството на въздуха, филтрите имат антибактериален ефект и поемат миризмите. Air Care системата открива повишени концентрации на прашец или фин прах и автоматично ги отстранява.

Най-добрият начин да направите това постоянно и качествено да се случва, обаче е филтрите да се сменят редовно, в идеалния случай през пролетта, съветва производителят. Филтрите в кабината обаче засега не предпазват от вируси.

Според производителя филтрите на кабината и интелигентните климатични системи пазят до 99 процента от прашеца и много фини прахови частици носещи се извън интериора на подходящо оборудваните превозни средства. Skoda иска да увеличи безопасността при шофиране за страдащи от алергии и хора с хронични проблеми с дишането, както и комфорт за всички пътници. Това се отнася особено за чувствителни хора и деца - например в градове и региони, които са замърсени с фин прах.

Системата Climatronic с Air Care се предлага стандартно или като опция в новата Octavia, както и в Karoq, Kodiaq и Superb. С помощта на различни сензори се измерва качеството на въздуха и влажността в интериора. Ако открие прекомерно замърсяване на вътрешния въздух, автоматично се активира функцията за рециркулация. Това означава, че повече замърсен въздух не попада в превозното средство отвън и съществуващият въздух се почиства при вътрешната му циркулация.

С тази циркулация въздухът се пренася през вътрешния филтър с активен въглен на системата Air Care всеки път. Той не само филтрира малки частици, но също така има антибактериален ефект и пази вътрешността от микробите. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024