Lasurit eshop

И Mercedes с автобус с горивна клетка?

И Mercedes с автобус с горивна клетка?

И Mercedes с автобус с горивна клетка?

Реклама Peugeot 408
Моделът eCitaro е екологично чистият модел сред автобусите на Mercedes-Benz. Сега транспортната компания SWEG иска да изведе на пътя първия eCitaro REX с горивна клетка, като за целта SWEG и Daimler Busses вече подписаха съответна декларация за намерение. Доставкитае на новия бус са планирани за 2022 година.

По този начин по-нататъшното развитие на напълно електрическия и без емисии бус eCitaro, което беше стартирано през 2018 г., напредва бързо. През тази година неговият обхват ще бъде значително увеличен с новите генерации на батерии. Включително твърди батерии - пионерно постижение в автомобилното инженерство.

С декларацията за намерение SWEG и Mercedes-Benz вече предприемат следващото ниво, eCitaro с горивна клетка като удължител на пробега /range extender/. Клетката генерира електричество от водорода по време на шофирането, което позволява увеличаване на пробега и eCitaro може спокойно да замени безпроблемно градските автобуси с конвенционално захранване, дори и да има много високи изисквания по отношение на пробега.

SWEG планира да започне да използва такъв соло автобус от 2022 г. първоначално в централата на компанията в Лар. В момента компанията разработва концепция за снабдяване на градския автобус с водород.

SWEG и Daimler работят в тясно сътрудничество от много години. Солидарността вече се отпразнува с миналата първа голяма годишнина на Mercedes-Benz Citaro - Точно преди 20 години Mercedes-Benz достави 1000-то Citaro на SWEG. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Maybach Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE подскача до 100 км/ч за рекордните 2.8 секунди

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024