Lasurit

Преди мотоциклетния сезон

Преди мотоциклетния сезон

Преди мотоциклетния сезон

Реклама Peugeot 408
Поради многото мерки за защита на здравето, пътуванията с приятели, кратките почивки със семейството или срещите с единомишленици в момента не са възможни. Все пак отлагането не отменя подготовката за мотоциклетния сезон.

Преди първото си каранебайкърите трябва да използват времето, за да проверят най-важните функции на своята машина. След дългата ваканция на трупчета двуколесният приятел трябва да бъде приготвен за новия сезон в няколко отделни стъпки.

Първо проверете двигателното масло, спирачната течност и охлаждащата течност и долейте, ако е необходимо. Ако количеството е намаляло след презимуването, съответният компонент е намерил откъде да изтече или пък се е поизпарил, което е малко вероятно. Може да се наложи и пълна подмяна на течноста.

Батерията също подлежи на проверка и презареждане, ако не е поддържана по някакъв начин през паузата.

Проверете спирачните накладки, спирачният им ефект и точката на задействане на налягане на спирачката, като тествате, докато шофирате в тиха от движение зона. Свободното колело също трябва да работи правилно.

При превозни средства с задвижваща верига е важно да проверите натягането и ако е необходимо, да я смажете. Механичните кабелни връзки също трябва да работят безпроблемно.

Тествайте светлините и други електрически системи, като превключватели за включване и изключване, съединителя и страничните опорни стойки.

Проверете профила и налягането на въздуха на гумите. Протекторът на гумата трябва да бъде най-малко два милиметра, при много ниско въздушно налягане - спаднала гума, тя трябва да бъде проверена за изпускане.

След зимната ваканция има смисъл да забавите първите няколко пътувания. Това включва възможно най-отбранително и внимателно управление и поведение на пътя. Мотоциклетистите трябва да помнят, че автомобилистите са отвикнали от тяхното присъствие на пътя и не са се приспособили към съвместното каране с тях в началото на сезона. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини BG Авто Honda Subaru

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Апр 20, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024