Lasurit eshop

Пазете се от „гъстата супа“ на мъглата

Пазете се от „гъстата супа“ на мъглата

Пазете се от „гъстата супа“ на мъглата

Реклама Opel Stock
Сивата стена често се натрупва в рамките на секунди - и тогава тя става опасна. Особено сутрин и вечер през пролетта има мъглена "гъста супа". Тя подава червен сигнал за всички участници в движението. При такава ситуация не спирайте напълно, а забавете и включете късите светлини. Ако видимостта е по-малка от 50 метра, скоростта не трябва да надвишава 50 км/ч, дори и на магистралата!"

Предните светлини за мъгла, които могат да се включват с къси светлини дори при дъжд и сняг, осигуряват повече видимост. Използването на задните светлини за мъгла е разрешено само при мъгла и когато видимостта е под 50 метра. В града, в задръствания и когато мъглата се изчисти, тя трябва да бъде изключена незабавно. Защото ярката червена светлина трябва да предупреждава следващите ви автомобили, но не и да заслепява шофьорите им.

Има доказан психологически феномен който кара някои шофьори да ускоряват колата си именно заради лошата видимост. Защото те се подтискат в мъглата, както и при карането си в тунел. В този случай желанието да се отървете както от стената на мъглата, така и от потискащите чувства възможно най-бързо чрез повишена скорост е най-лошата възможна реакция, за да преминете безопасно и без аварии. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Volkswagen

Euro NCAP: Двойна победа за VW Commercial Vehicles

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024