Lasurit eshop

Пролетта и ретромобилите

Апр 02, 2020
Пролетта и ретромобилите

Пролетта и ретромобилите

Реклама Skoda Monte Carlo
След зимната пауза е необходим подходящ пакет грижи за класическите превозни средства. Сега е подходящият момент да направите това - защото “стариците” не бива да се карат по осолени пътища.

"С обилен душ или два, всички остатъци от сол трябва да се измият" - казва Александър Шехингер, говорител в GTÜ-Classic. - “Ако някъде се появи ръжда, си струва да действата бързо. Автомобилите корозират отвътре навън и ако разпознаете малки мехурчета върху боята по време на пролетната проверка, трябва да се намесите незабавно, като често можете да поправите щетите с неголеми усилия, преди бедата да придобие по-голямо измерение".

Моторното масло трябва да бъде сменено след зимата. По време на експлоатационния живот добавките в маслото могат да се отлагат в масления съд и това намалява смазочността.

Спирачната течност трябва да се сменя на всеки две години, независимо от пробега. Това предотвратява стареенето на спирачната течност и неприятната способност да абсорбира вода, която се загрява при интензивно спиране. Резултатът е мехурчета пара, които могат внезапно да намалят спирачната сила.

Тъй като много от ретромобилите имат малък пробег годишно, гумите не се изтъркват и продължават да отговарят на законовите изисквания за дълбочина на протектора дори след много години. Проблемът тук е че пластификаторите в гумата се разсейват във времето, тя става по-твърда и губи сцепление. Дори и да няма ясни законови изисквания по въпроса, GTÜ обикновено препоръчва да се сменят гумите най-късно след десет години.

Контролът на налягането в гумите е особено важен преди първото пътуване с класическия автомобил за годината. Много от собствениците го увеличават значително преди паркирането на класиката през есента, за да избегнат повреди. Експертите препоръчват също старите двигатели да се стартират внимателно след зимната пауза, преди да се изисква да работят с пълния си капацитет. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Официални вносители- новини Ретро DS

CITROËN ЧЕСТВА 90-ГОДИШНИНАТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ „АВТОМОБИЛ СЪС 100 ПАТЕНТА” ТRACTION AVANT - видео

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро McLaren Mercedes-Benz

Retro Classics 2024 – Силно представяне от Mercedes-Benz

Апр 24, 2024