Lasurit

SKODA OCTAVIA с поредно признание за дизайн от Red Dot

SKODA OCTAVIA с поредно признание за дизайн от Red Dot

SKODA OCTAVIA с поредно признание за дизайн от Red Dot

Реклама Skoda Stock
Новото поколение на SKODA OCTAVIA се превърна в поредното пазарно предложение на марката, което може да се похвали с признание от престижния дизайн конкурс Red Dot. Самият модел получава отличието за трети път, след като предшествениците му постигнаха същия успех през 2006 и 2017 година.

През годините, общо 14 автомобила на SKODA са отличени за дизайна си от RED DOT, като първият успех е от 2006 година с OCTAVIA II COMBI. Останалите наградени коли на марката са ROOMSTER (2007), FABIA II (2008), SUPERB II и YETI (2010), RAPID (2013), RAPID SPACEBACK (2014), FABIA III (2015), SUPERB III (2016), KODIAQ и OCTAVIA III COMBI (2017), KAROQ (2018), SCALA (2019) и OCTAVIA IV (2020).

След повече от 6.5 милиона реализирани представителя от 1959 година насам, новото поколение на Octavia беше пуснато в производство във фирмения комплекс на марката в Млада Болеслав в края на ноември миналата година.

За първи път при новото поколение на OCTAVIA, от SKODA предлагат също така възможност за поръчка на прожекционен head-up екран, изцяло нови Ergo седалки, изцяло диодна (LED Matrix) осветителна система, ново изпълнение на скоростния лост при версията с автоматична трансмисия, тризонален климатик, нов волан и изцяло дигитално оформление на контролното и централното табло. От компанията обещават също така, че новата генерация на автомобила ще предложи ново измерение по отношение на комфорта и безопасността в сравнение с предшественика си.

Дължината на новата SKODA OCTAVIA вече достига 4689 мм или с 22 мм повече в сравнение с предшественика си, а увеличение се наблюдава и в ширината- с 15 мм, до 1829 мм. От марката споделят също така, че пътниците на задните седалки могат да разчитат на увеличено пространство за краката си, а товарното отделение на комби версията вече достига внушителните 640 литра (600 литра при хечбек).

В началото на март станахме свидетели и на премиерата на изцяло новата и първа в историята на марката OCTAVIA RS- OCTAVIA RS iV, оборудвана с plug-in (зареждаема) хибридна задвижваща система. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024