Борисов и Радев обсъдили ситуацията с коронавируса у нас

Премиерът изтъкнал нуждата от единство в борбата срещу пандемията
Обновена: 14 мар 2020 22:37 | 14 мар 2020 22:22, Анисия Иванова
148
Борисов и Радев обсъдили ситуацията с коронавируса у нас
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев във връзка със ситуацията с коронавируса в страната.

Премиерът Борисов заедно с председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов, които също присъстваха на разговора на министър-председателя, информираха държавния глава за мерките, които Щабът и правителството са предприели до момента, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Премиерът изтъкна пред държавния глава необходимостта всички институции да бъдат единни в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Борисов акцентира и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласува обявяването на извънредно положение в страната.

Министър-председателят отбеляза, че броят на установените случаи на коронавирус в България само за един ден се е увеличил с 30% и случаите на инфектирани са вече общо 41 за страната.

Премиерът Борисов заяви, че напълно подкрепя позицията на Националния оперативен щаб за необходимостта от въвеждането на най-твърдите мерки.

Борисов беше категоричен, че човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби, които на този етап не могат да бъдат изчислени.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство. По тази причина министър-председателят заяви намерението си да разговаря с представители на всички парламентарни групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
само с единство няма да стане помолете братския китаиски народ за помощедна болница сглобявали за 7 дни тяхната дисциплина ги измъкна много бързоот злото което им причиниха
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко,внимавай ,защото това е ръката на руския Юда...Както ти я подава ,така и ще те затрие..Пазете се хора ,от червена комунистическа власт ,и въобще от комунист...
116
3
 
3
 
! Отговори
шипка червенкова преди 4 години
Президента каза че корона вируса е манипулация за да се забрани митинговата демокрация и протестите против ГЕРБ.
115
1
 
5
 
! Отговори
Кьормеков преди 4 години
Коронавируса у нас,с и без корона ще си тръгне,както е дошъл.Както беше заклеймен Цв. Цветанов с прословутия си апартамент,г-н Борисов да изчисти казуса с брюкселската къща-замък и "царицата" която я обитава,тогава съм сигурен,че президента Радев ще подаде пръв ръката си, за да има мир между най важните институции в държавата.Страницата с оня имот остава отворена.Както искат В.Божков да говори за далавери си,така и "собственикът"на голямата къща,трябва да покаже нотариалния акт на г-н Гешев.
114
3
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Г-н Премиера да внимава да не се зарази от глашатая на Нинова от кретеновирус..
113
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
третата световна война е вече факт, този път оръжието е биологично, но жертвите ще бъдат може би повече от всички предни световни войни
112
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До мнение 121 С ТОВА ТВОЕ ИЗКАЗВАНЕ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ТИ ПОКАЗВАШ КОЛКО ТИ СА БЕЗРАЗЛИЧНИ ТВОИТЕ МАМА И ТАТКО И АКО ИМАШ БАБА И ДЯДО. ТИ ЯВНО СИ ГИ ОТПИСАЛ И СИ ГОТОВ ДА ГИ ЖЕРТВАШ САМО И САМО ТИ ДА СИ ДОБРЕ. БРАВО. ТЕЗИ КОИТО СА ТЕ НАПРАВИЛИ ЧОВЕК ТИ ХРАЧИШ ВЪВ ФИЗИОНОМИИТЕ ИМ. ИЛИ ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ОСТАНАЛТЕ КОИТО НЕ СА ТВОИ РОДНИНИ.
111
3
 
7
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
130 - къде е този обединител на нацията, бе? Къде се покри в най-важния за държавата момент? Обединява нацията от дивана вкъщи ли?
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Господин Президент, дайте да се обединим..- Какво трябва да ви дам за да се обедините?
109
7
 
10
 
! Отговори
ВИЦ преди 4 години
Борисов:- Господин Президент, какво да правим?Радев:- Вършете си работата....
108
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Командирът Радев внимателно изслуша притесненото пелтечене на своя подчинен и му даде мъдри наставления да прояви кураж и разум.
107
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУМЕН РАДЕВ Е ОБЕДИНИТЕЛЯ НА НАЦИЯТА И ПОДЧИНИТЕЛЯ НА ВИРОГЛАВИЯ МИЛИЦИОНЕР.
106
4
 
3
 
! Отговори
Оса преди 4 години
До анонимен преди 1 час, Сега е момента да изпълниш мечтата си за къси панталонки и екзотичен плаж.Цените паднаха много, а за гр. Ухан са символични.Може би ще хапнеш от супата с прилеп и ще си щастлив.
105
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жалък и неуспешен опит на Босиров да се направи на обединител
104
2
 
13
 
! Отговори
Istinа преди 4 години
Крайно време е КОРОНА ВИРУСА да влезе и в ромските махали и нещата ще се наредят,, там всичките са роднини
103
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Смятай какво е на фуражката, щом неговото поведение е 1000 пъти по-жалко и от това на Борисов. Радев направи Борисов да изглежда като гигант на морала и държавничеството. Докъде сме я докарали!
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До По добре бяло знамеПравилно, според комунистическите проядени мозъци е по-добре да не говорим с Турция, вместо да преговаряме, когато Ердоган плаши с емигрантска вълна. После вие същите ще пискате, че Борисов нищо не е направил, затова се е стигнало дотам.
101
6
 
13
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРИ" ДЕПУТАТИ,ЗАЩО, КОГАТО ЕДИНОДУШНО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В СТРАНАТА, НЕ УЗАКОНИХТЕ И Т.НАР. "ЗАМРАЗЯВАНЕ" НА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ СТОКИ И УСЛУГИ?!ВИЕ МИСЛИТЕ ЛИ С ГЛАВИТЕ СИ, КОГАТО ПРАВИТЕ НЕЩО?!НАРОДЕ!!!!!
100
0
 
1
 
! Отговори
ще се справим преди 4 години
Трябваше ли да се появи коронавирус, за да действаме в единство? Но дори и така, радвам се, всеки принос е добре дошъл, всяка помощ е добре дошла. Помнете, българи, не спирайте насред средата и не се отказвайте, а упорствайте, докато победим вируса.
99
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко и мъжко поведение са две вззаимноизключващи неща.