Облаците и дъждът се връщат, температурите падат

Новата седмица започва със студено и ветровито време
14 мар 2020 19:19, Анисия Иванова
5
Облаците и дъждът се връщат, температурите падат
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде облачно и на много места ще има валежи, предимно от дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър.

Утре над страната ще се задържи облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите значително ще се понижат. До вечерта в планинските райони и Североизточна България дъждът ще премине в сняг, но до полунощ ще спре.

Температурите ще са без съществен дневен ход, минималните ще са предимно между 1° и 6°, а максималните - между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6° - 8°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9° - 11°.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще духа силен североизточен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Ще се образува нова снежна покривка и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

В понеделник облачността от североизток бързо ще намалее до слънчево, но ще бъде сравнително студено. Вятърът от изток-североизток ще отслабне. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните от запад ще започнат да се повишават.

През нощта срещу вторник вятърът ще стихне и сутрешните температури във вторник ще са още малко по-ниски. Ще бъде предимно слънчево. Към края на деня ще се появи слаб северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и ще бъде по-съществено.

В сряда над източната половина от страната облачността ще е значителна, вятърът ще бъде от север-североизток, умерен. Над западната ще остане предимно слънчево и почти тихо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето и Бог, Вселената, и всяка сила свише е на наша страна! Като времето е кофти, моловете не бачкат, кафенетата също всички ще си седят у дома. Както виждате дори и Бог ни помага да направим една качествена карантина! Бъдете здрави!
3
1
 
2
 
! Отговори
Къде и за какво? преди 4 години
Аз съм излъгал нещо? Айде де ми то ако то честността на един човек не се цени тия дни и като не остане ни един за какво живеем?
2
0
 
2
 
! Отговори
Нищо не е лъжа! преди 4 години
Ама нищо от това, което съм написал! Винаги говори истината дори това да доведе до непредвидени обстоятелства. И изрично твърдя, че географски няма страна, която да не харесвам и да не обичам е имам си любими места на света и к'во сега обвинявате ме в пристрастие, ама не пак се лъжете. Здравословното ми състояние се подобрява страшно много в по-студени климати. Исландия, Антарктида, Норвегия, Финландия, Дания, Сибир- пристрастен съм. Мама и тате са били там, може и там да са ме правили!
1
0
 
3
 
! Отговори
Aма не е честно преди 4 години
Изобщо не е честно така както триете ама нищо. Пак трябва да изпълни точка трета от терминалния устав, заради Северната звезда тъпия номер 3.