Още 4 нови случая на COVID-19 у нас, станаха общо 41

Те бяха доказани в Националната референтна лаборатория
Обновена: 14 мар 2020 19:05 | 14 мар 2020 19:01, Александър Попов
274
Още 4 нови случая на COVID-19 у нас, станаха общо 41
Снимка: БГНЕС

Четири са положителните случаи на COVID-19, доказани от Националната референтна  лаборатория късно днес. Другите пет проби, от общо 9-те, чиито резултати се очакваха, са отрицателни.

Общият брой на регистрираните към днешна дата в България случаи на COVID-19 е 41.

Още по темата
По-рано бяха регистрирани 6 нови случая на коронавирус у нас, които бяха съобщени от председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Към днешния ден са изследвани 157 проби в София, във Варна - 9, а в Стара Загора - 17.

Във Варна и Стара Загора пробите са отрицателни. Във ВМА има 6 нови случая, обясни Мутафчийски.

Двама от новите случаи са роднини на вече приети във ВМА, уточни той. Другите са нови и по думите му "изникват съвсем неочаквано".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Скептик 128 Ами сметни колко са заразоносителите у нас, вместо да даваш съвети.Взимай Елката и почвай.
124
1
 
15
 
! Отговори
Българин до Пича: преди 4 години
Всъщност въпросът НЕ Е КАКВО ИМА В ИТАЛИЯ, ЧЕ *** КАТО МУХИ, А КАКВО НЯМА?!? Ще ти отговоря веднага - ДИСЦИПЛИНА И ЖЕЛЕЗНИ ЗАКОНИ, КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ! ОТ ПРЕЗИДЕНТА И ПРЕМИЕРА ДО ПРОСЯКА НА МОСТА! Обявиха карантина, затвориха ги по домовете им с полиция и армия и днес по новините ги дават как цели семейства излизат по балконите си и пеят песни "да преборят болеста"! Ще преборят ДРУГ ПЪТ! ЕДИН ДА Е БОЛЕН И ДА КИХНЕ ЩЕ ЗАРАЗИ ПОНЕ ДЕСЕТ! За същаление И НИЕ СМЕ СЪЩИТЕ ТЪ-ПАЦИ, КАТО ТЯХ!
123
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роднина ми съобщава че в Швейцария са се появили танкове по улиците на градовете. В Италия също! Не е лъжа и всяване на паника това. Ще го чуете сами скоро по новините. Всъщност нищо неочаквано, само се повтарят събитията от Китай. Само дето не си взима поука Европа и не взима веднага кардинални мерки като дръпнатите- пълна абсолютна карантина на всички. Последствията ще са ужасяващи... Дано се вразумят политиците и направят необходимото.
122
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Защо никой не иска да знае общия брой на вирусоносителите у нас? Това е най-важното за вземане на адекватни мерки по време на карантината.
121
1
 
6
 
! Отговори
До Конспирация преди 4 години
Путин ще трябва да стане пожизнен защото САЩ се готвят за война. Конгреса иззе правомощията на Тръмп да обявява война. Това е за да стане отговорността обща и анонимна.
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГАРА Илиенци бе, ГАРА. Не пазара!
119
7
 
3
 
! Отговори
Конспирация преди 4 години
Знаете ли какво друго има в Западна Европа? Протести! Жълтите жилетки във Франция, например. И какво съвпадение - на 15-ти и 22-ри Март са общинските избори там. А сега деца кажете - как точно може в една "западна" държава да се потисне правото на мирен протест, и пътьом да се контролира избирателната активност? Обявяваш карантина, и буквално забраняваш на хората да си подават носа от вкъщи, напълно избирателно - че видиш ли, тестът така показал. Такова чудо и в Съюза го нямаше...
118
2
 
4
 
! Отговори
Пича преди 4 години
Мда, тезата с Илиенци издиша... Остава въпросът - какво точно има в Италия, че там *** като мухи, а примерно в Германия процентът е доста по-нисък? Чух някакви слухове, че вирусът не реагира добре на Ибупрофен - реално тогава ставал смъртоносен. Да не би в Италия да го препоръчват повече?
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако първите случаи са били на Илиянци, досега цялото Илиянци да е пламнало. Плюс това една стока докато дойде от Китай, минават месеци и през това време вирусът умира (ако го е имало). Трето, не знам да има заразени китайци в България - ако имаше щеше да се чуе
116
4
 
4
 
! Отговори
Пича преди 4 години
"Заразата от коронавируса дойде в България най-вече от пътници на аеролиниите..."Другият вариант е - ако първите случаи у нас са били на Илиенци - да е дошъл със замърсени китайски стоки, или направо с транспортните служители. Там е и проблемът - гадината оцелява поне ден-два дори в предмети. Затова и хигиената е важна, а не носенето на хартиени маски дето я вършат работа, я не.
115
7
 
8
 
! Отговори
Конспирация преди 4 години
Некви хорица поумират от грип всяка година - *** питай кой вирус е бил всъщност. А работата е точно, че хора поумират и в Хонг Конг, и в лагерите за "превъзпитание" в Китай, и на още куп други места, за които е неудобно да се говори - както на политиците и медиите, така и на простия ***, който така и не ще да приеме че го водят за носа. Или - ако се съди от масовото купуване на тоалетна хартия - че мисли с органа от грешния край на гръбначния стълб.
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата от коронавируса дойде в България най-вече от пътници на аеролиниите, които дойдоха от Италия, Гърция и Западна Европа. Толкова ли това беше трудно да се разбере и да се вземат мерки навреме. Казано е: страх лозе пази.
113
8
 
0
 
! Отговори
Кон Спирация преди 4 години
До Конспирацияна трети март ал бънди обявява "хванете се за хорото,те го правят за да не празнувате", на 12 март почва в интернет да се върти, че го правят за парите. през това време некви хорица поумряха.
112
6
 
16
 
! Отговори
Конспирация преди 4 години
А в местен план обяснението е още по лесно:6-ти Март, Боко обявява - у нас вирус няма.7-ми Март, от Международния Валутен Фонд отпускат 50 милиарда за засегнатите страни.8-ми Март, Боко обявява - у нас вирус има!Че нали след Брекзит, пак трябва да се усвояват средства, да се изпълняват европейски програми...
111
9
 
18
 
! Отговори
Конспирация преди 4 години
Не е ли странно как тоя "вирус" все засяга хора, които така и така са с единия крак в запазеното място на Орландовци, пък всички останали "заразени" са или с нормалните за грип симптоми, или даже без никакви?И как тихомълком покрай него, видиш ли, Путин стана пожизнен диктатор, в Хонг Конг протестите тотално ги игнорираха (а те си продължават), и де що има други мръсотии в политиката се загубиха от медийното полезрение?То бива бива манипулации, ама чак да сме толкова лесни!?
110
0
 
1
 
! Отговори
интереснно преди 4 години
До Анонимен 108 накъде ще пътуваш Почти всички европейски държави са с рестрикции
109
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта в 9 часа гледам баби и дедовци преточват с малки деца към парка все едно даваха нещо без пари там.Тези ли да пазим които сами не се пазят?!?!А сега тоя клоун Мутавчийски излиза да ми говори назидателно все едно му дължа нещо?!?!Вие нормални ли сте бе ЕЙйййй?!?!Къв е тоя ?!?!?!П.П. Децата масово са носители на вируса без признаци за болестта.Та за какво говорехме???
108
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питаха една на границата дали ще спазва карантината. Няма!!! Чак се смее...
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката-СТРАНДЖА-ВасилевПо-скоро трябва да му вдигнат паметник.И колкото по-скоро ,толкова по-голям шанс имаме да оцелеем.Няма нужда да е приживе.
106
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не мислите че като носите маска и си миете ръцете през 5мин, няма проблем? дезинфектанти и маски няма да ви спасят, може да намалят шанса ви за заразяване с няколко процента и нищо повече.