Заради COVID-19: Кои обекти у нас ще работят и кои ще бъдат затваряни?

"Изискванията в рамките на извънредното положение важат и за малцинствените групи"
Обновена: 14 мар 2020 15:12 | 14 мар 2020 15:09, Елка Василева
171
Заради COVID-19: Кои обекти у нас ще работят и кои ще бъдат затваряни?
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обясни кои обекти ще работят и кои ще бъдат затваряни.

„Искам категорично да заявя, че търговска дейност продължава да се извършва по досега установения ред, с изключение на тези, които са посочени в заповедта. Това са увеселителните и игралните зали, дискотеки и барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, сладкарници и големи търговски центрове като молове. В тях остават да функционират по нормалния си ред застрахователните и банкови гишета, офиси, а също така и аптеките и хранителните вериги”, обясни на брифинг министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

„При тези, които продължават да работят, и тези, които имат някакви ограничения, както при ресторантите и заведенията за бързо хранене, те могат да извършват своята дейност чрез доставка на адрес, но при строги санитарно-хигиенни условия. Те трябва да създадат и такава организация, че да няма струпване на хора в съответния магазин, за да не се получи предаване”, обясни още Ананиев.

Още по темата

Той обясни, че изискванията важат и за малцинствените групи. Тези места са наблюдавани от органите на реда.

"В някои райони ще има по-интензивен контрол. Премиерът обяви, че предприемаме действия за удължаване на валидността на личните карти и свидетелствата за управление на МПС. Това ще стане с промени в закона. Ако днес ви изтича личната карта, тя ще е валидна още 6 месеца, като няма да е необходимо да се явявате на гишетата. Втората мярка, която още вчера разпоредих, възникна проблем с промяната на регистрационни талони за превозните средства с газови уредби. Разпоредил съм до края на май да бъде удължен срока, за да може тези хора да имат възможност ритмично да си сменят документите", обясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той подчерта, че в този момент е възможно да има хора, които да се възползват от ситуацията и да манипулират населението. Той препоръча хората да не вярват на друг, освен на органите на ред, и при необходимост от информация, да търсят тел. 112.

"Ние не затваряме хотели по курортите. Въвеждаме ред да не се струпват хора. Даваме възможност собственикът да организира кетъринг по стаите и така да обсулжва своите гости. Магазинчетата по курортите продължават да функционират, но е ангажимент на собственика да не се предизвика струпване. Обявих вече, че при такова обектът ще бъде затварян", обясни министър Ананиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
3
 
! Отговори
I преди 4 години
"Изискванията в рамките на извънредното положение важат и за малцинствените групи"Изпълнено със съдържание изречение. Друго си е да е подчертано, че до тоя момент споменатите са били извън правила и норми.
154
1
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Трололечител 140 Тази година Ковид -19 , до година Ковид Позитано-20.
153
0
 
2
 
! Отговори
ds преди 4 години
Нека от този момент нататък, всички министрида следват челния пример на Ананиев и да изискват всички техни решения да важат и за малцинствените групи! А анзи зад Ананиев да следи, това строго да се спазва и да пращанарушителите да гледат небето на квадратчета.
152
0
 
2
 
! Отговори
R преди 4 години
До и ще се пенсиМного ще се радвам, ако господ и тебе те уреди с един телк. Така към 90% .....Да взимаш повече и да ползваш повече услуги.
151
3
 
6
 
! Отговори
трябва преди 4 години
Одобрявам извънредното положение, необходимо е. Запомнете - карантината не е дадена, за да пиете в бара, а за да стоите в къщи и да спазвате правилата за предпазване от вируса. Който мрънка сега заради ограниченията, той ще мрънка и ако ограничения няма. От нас, народа, и от държавата се иска да действаме заедно и да се преборим със заразата. Кожй, ако не ние и кога, ако не сега?
150
0
 
2
 
! Отговори
театри и концерти преди 4 години
Част от театралните постановки могат да се излъчват онлайн, с помощта на спонсори. Пропуднатите котцерти също - има и интернет, има и ТВ канали.
149
0
 
3
 
! Отговори
жалба за зрители преди 4 години
Слушам по ТВ каналите как се жалят артистите заради празните театри. Е, то много акъл неи трябва, но нали българите работят само по стереотип, гъвкави са колкото препечени сухари. Има купища ТВ канали, включително и частни, които гребат парите с лопата. Ами, директорите на театри да си размърдат задниците и да искат помощ от министерството на културата, от дспонсори, от самите телевизии. Да оима ТВ театър и да гледаме пиеси.
148
1
 
2
 
! Отговори
до 149 преди 4 години
Представи си, че ти или член на семейството ти се зарази. Тогава ви прибират в болницата, а продуктите ти като заразени, ги събират санитарите и ги изгарят. Който много се лакоми, нахранва се с лъжица пръст.
147
2
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Трябва да се въведат задължително маски и предпазни облекла!
146
3
 
8
 
! Отговори
ПОСЛЕДЕН МАНДАТ преди 4 години
Има решение с Вируса!Задължете всички хора да ходят като Шрьодер, но нали сте кухи като тикви!
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До149Ей ,*** нали си знаеш ,че като настъпи глад почваме първо с вас !
144
7
 
11
 
! Отговори
До133 преди 4 години
За холерата в 7клас бях ваксинираха всички в България големи и малки.При бай Тошо всичко се наблюдаваше и се работеше по правила точни.
143
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе, кво ме интересува, аз нали се презапасих, сега си дялкам луканка и си пия бордо. Килерът пращи от брашно, фасул, захар и макарони, камерата е пълна с месо, три стека олио и една камара масло да си мажа препечените филийки, сирене и кашкавал колкото трябва. Камембер и прошуто няма да свършат на първо време. И три литра Белуга домъкнах от фришопа.
142
2
 
2
 
! Отговори
Ко преди 4 години
Праят 15000 в италия нато те не разнасят ли вируса.
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО Да,разбира се ,всичко в тоя свят е временно,но защо хотели ще правят някакви глупави мерки -обикновенно неефективни или там повечето пари казват-кой ще работи и кой не-няма значение дали ни харесва или не всички трябва да спазваме правила!
140
3
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
За две седмици, ако всички спазват указанията, ще затихне всичко. Ако ли не, ще станем като в Италия. --------След две седмици ако има бум, ще кажат, че тьпите *** не са спазвали мерките. Ако няма бум, ще кажат, добре че умните политици наложиха мерки, та да спасят тьпите ***.
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбирам, какво толкова ще купите от аптеката, щом вчера не ви е било нужно , защо смятате че днес ви е жизненонеобходимо
138
1
 
24
 
! Отговори
Кеш преди 4 години
Карантината - добре. Имаше нужда, че то повечето български глави трудно увират. Но в Лидл и Била се изумих на простотията на тези велики немски и австрийски компании. Касиерките са на по-малко от метър от клиентите, нямат маски, пипат пари, които преди това клиентите са пипали. Ами дайте им по едни защитни маски на тия хора, задължете ги да ги носят! На касите няма предупреждение за дистанция и винаги има някоя овца да се бута в теб. И се плаща само в брой! Е, страшна социална дистанция!
137
3
 
27
 
! Отговори
интересно преди 4 години
И кое му е извънредното на положението?Можеше да обяват накратко, че временно се затварят ресторанти, сладкарници, дискотеки, спортни зали и фитнес салони.Че се преустановяват учебните занятия и детските градини и свързаните с тях мероприятия.И...толкова.Всички останали магазини ще си работят с повишено внимание.Т.н. извънредно положение е направо смешно и некадърно измислено.Което само накара хората да се запасяват с храна, и то основателно, защото много сме лъгани, а и в момента ни лъжат
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пенсиониран счетовофител защо се разларва по тениска? Как може такова нещо? Ясно какво му е нивото, но все пак някакво си изявление прави, в качеството си на някакъв си министър. Не е в кафенето пред блока му