Дариткова: Заразените без симптоми - под карантина у дома

Има известна тревога по отношение медицинския персонал
Обновена: 14 мар 2020 15:22 | 14 мар 2020 14:55, Елка Василева
49
Дариткова: Заразените без симптоми - под карантина у дома
Даниела Дариткова. Снимка: архив, БГНЕС

„Заразените, които са без симптоми, не е нужно да бъдат в болница. Важно е да спазват карантина у дома”. Това заяви по Нова телевизия Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване. По думите й въведените мерки ще ни помогнат да нямаме драстично нарастване на болните от новия вирус.

Още по темата

„Професор Мутафчийски увери, че броят на направените тестове у нас е на средно европейско ниво. Разчитам, че картината със заразените е реална. Нямаме нужда от повече респиратори, защото имаме само един пациент, който се нуждае от такъв. Нямаме нужда от нови инфекциозни отделения за момента”, смята Дариткова.

На въпрос дали системата ще издържи, ако коронавирусът у нас се разрасне, тя заяви, че няма идеална здравна система и имат известна тревога по отношение на персонала. „Правителството и оперативният щаб работят в синхрон, за да се предвидят всички възможни сценарии”, каза още Дариткова.

По думите й е възможно да има нужда от доброволци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Милковски преди 4 години
При Борисов се подвизават кадри,които само с появата си,могат да стопят вирусът бил той с или без корона.Представям си тази в качеството си на съпруга! Сигурно устата й се затварят,като на старо жигули вратата.
39
0
 
0
 
! Отговори
? преди 4 години
Ако нямам симптоми, как ще разбера че съм заразена?
38
0
 
3
 
! Отговори
179 преди 4 години
Само като прочета заглавието ми идва на ума ,че нямаме знанието и медицинските условия за да се справиме със новия вирус. Болнините без симптоми да си стоят във вкъщи. Е нали вируса засяга белия дроб и трябва да се действа бързо. Тва е се едно да погребеш жив човек. Ей пуста държавица. България отново показва колко е неподготвена към всякаква трудност. Искам да добавя ,че 99 процента от починалите в Италия са над 60 години.
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ninova, aide vot na nedoverie pak s Mustafata... :-)
36
0
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Е как ще разберат, че са болни като нямат симптоми *** овцo загубена?
35
1
 
16
 
! Отговори
Ти си преди 4 години
Заразена без симптоми, овца! Тест направи ли си или само плямпаш глупости
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можете ли да лекувате?Не можете. Имате ли възможност да настанявате? Нямате.Ами поне кажете истината на хората че сте безпомощни,и само си чешете езиците.
33
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тая е от "Свирепите".....Бъдете внимателни!
32
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Заразените БЕЗ симптоми да си стоят у дома"....?!?!?!..Изследвахте ли 240-те хрантуттника от НС дали не са заразени?..Верно,техните симптоми са свързани с други заболявания..по-скоро генетични,като..малоумие например,но все пак:-Нали ръшкат като луди по целия свят,има ли некаква "защита" за това да не разнасят заразата?
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може би трябва да се обърне внимание на мерките в частните лекарски и стоматологични кабинети в жилищни блокове. Във връзка с нарушенията на карантината, на адресите да се поставят индивидуални писмени съобщения за карантина в жилищата, чието отстраняване да се наказва. Да се помисли как да се поставят под карантина и наблюдават живущите и наемателите без официална адресна регистрация, което е широка практика в градовете и селата.П
30
1
 
7
 
! Отговори
КО, НЕ преди 4 години
"Заразените без симптоми - под карантина у дома"Не съм чул да се раздават комплекти за самотестване за короната. Инак не се сещам как ще разбера, че съм заразен като нямам симптоми. Макар че госпожата за друго говори - който не е в тежко състояние, няма да бъде приеман в болница. Това е, но го казва по-така..Ако все пак някой има основания да мисли, че може да е заразен да отиде пред входа на парламента и навсякъде където може да посреща такива умници като тази.
29
0
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
СЗО препоръчва масов скрийнинг за вируса. Нашите го премълчават. Тестват само развитите тежки симптоми. Ние не знаем нищо за вируса. Може да е тук от години. 1;2;50;100. Никой от тях не знае. Това има огромно значение защото може да излезе че само се всява паника. Забележете в цяла Европа не се спазва препоръката на СЗО. Единствено в Корея. Там са проверили 200000 души. Излизат интересни факти, че хора може да са имали вируса отпреди.
28
0
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Като нямам симптоми как ще разбера, че съм заразен?
27
1
 
19
 
! Отговори
ЛИЧЕН ПРИМЕР преди 4 години
"По думите й е възможно да има нужда от доброволци."Ами да започва като доброволец, какво чака? Личен пример трябва. Инак, така, "студено-кръвна" ми се вижда таз Дариткова... Сигурно ще оцелее.
26
0
 
15
 
! Отговори
Овча мисъл преди 4 години
Е как ще разбера,че съм заразен като нямам симптоми?!?!?!? Г-жо ОВЧА МИСЪЛ!!!!
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това дариткова ли е или ..Даритков ?!Вижте се ,какви хора Ви дават съвети !!!
24
2
 
11
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Средно европейско равнище,като всяко чиновническо определение не значи нищо.Казват се числа.Южна корея правеше по 10 000 теста на ден,Китай по 30 000.Колко е средното европейско равнище.10?30?Тези некъдърници,избрани от *** обявиха извънредно положение и арестуват за неспазване на карантина хора,които дори не се тествани.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИШИНАТА В СПАЛНЯТА РАЖДА БЕЗУМИЯ
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дариткова, дай пример, стани доброволец! И паметник ще ти направим после, след пандемията.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро се прибрах със самолет от Германия,в самолета бях с маска и ръкавици,но много от пътуващите бяха сополиви и кашляха,не контактувам с хора, здрава съм ,трябва ли да си стоя в къщи без да излизам?