Дончев: Някои от поставените под карантина се държат безобразно

Помощ за бизнеса определено ще има, увери вицепремиерът
Обновена: 14 мар 2020 11:52 | 14 мар 2020 11:52, Елка Василева
111
Дончев: Някои от поставените под карантина се държат безобразно
Томислав Дончев. Снимка: архив, БГНЕС

"Някои от поставените под карантина се държат безобразно и безотговорно. Нямам предвид само, че не си стоят в къщи. Ходят в питейно заведение, подлагат на риск здравето и живота на всички, с които контактуват". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по bTV.

"Какво управленско своеволие съзирате, че може да се случи в тази ситуация? Няма променен нито един конституционен баланс. Единственото, което е налично, са повече права на полицията и санитарните власти да ограничат случаите на предаване на заразата. Какво друго право е придобил Министерски съвет извънредно, което не е притежавал преди това?", каза вицепремиерът.

Още по темата

Според него българските магазини имат достатъчно продукция. Българското селско стопанство и преработваща индустрия имат достатъчен ресурс да хранят България в рамките на каквито и да било кризи.

Имаше анонси от страна на прокуратурата, че тя ще бъде безпощадно решителна не само при случаите на неспазване на карантина, но и при случаите на спекула, подчерта Дончев.

Лекари и медицински сестри на първа линия, всички, които са на дежурство в районите със зараза, те заслужават възнаграждение. Помощ за бизнеса определено ще има. Колегите от министерството на труда и социалната политика работят да препрограмират мерките от оперативната програма човешки ресурси, където говорим за помощи за персонала. Тези, които са временно освободени да им се помогне в този прозоречен период. Има анонси за европейски инструмент, сумата за България по неофициална информация ще бъде вероятно 240 милиона лева. Следващата седмица ще работим по темата, но нека никой да не очаква, че държавата може да покрие плащанията на всички клиенти, които не са се появили в хотел или ресторант, каза още Томислав Дончев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
4
 
! Отговори
угод няма преди 4 години
Безотговорното поведение е отдавна.На българина все някой друг му е виновен. За коронавируса е виновен ГЕРБ, и понеже има зараза у нас, ГЕРБ управлява безотговорно. И всички масово забравят как доскоро си сновяха до и от Италия и други държави със зараза. Търтеите имат право да ходят където поискат, носейки зараза, а ГЕРБ им е виновен, че са болни.
87
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Абе нищо не казват за *** махали явно там корона няма.... Някой с корона да им занесе, те всичките са си роднини така, ЧЕ...
86
4
 
5
 
! Отговори
о .... преди 4 години
От вчера аз станах и приличен мъж,не хода и по чуждо, например; преди отскачах до комшийката, да й сложа крушката или пъка да й сменя батерията; вече не съм от тези! Казал съм на жезела в гащите да има поне малко благоразумие и стига с този героизъм! В леглото не допускам и съпругата, нито котките, кучетата, а те са над 20 парчета. Излизам на двора само да нахраня кокошките и да не ги зараза и тях, ама може да им пренеса някои вирус от Интернет, и това го има, нали ..?
85
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-91 тиквата камуниз,и него ли да утрепе вируса,нали ще останете без вожд.
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КатилЗащото нищо не се произвежда в БГ, дори прости зеленчуцитова по Каскет-ТВ на Корнела ли го чу? Дано вируса да ви изтрепе *** ***.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали вчера приехте закон да ги арестувате и да ги глобявате. Ами започвайте!
82
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Дончев! Ако се спазваха предписанията нямаше да има нужда от тия мерки!
81
2
 
5
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Настана затишие пред буря !!
80
1
 
2
 
! Отговори
Катил преди 4 години
До До 999Недей така, все пак трябва да оставиш малка надежда на нископитеците и те са хора.Може би трябва да им организираме лотария, тогава с сигурност ще са по добре.
79
3
 
8
 
! Отговори
Гадна сура преди 4 години
Ами нищо чудно. В нашето "общество" няма никакво чувство на общност затова каквито и кризи да дойдат (икономически или вирус) нас ни удрят най-тежко. Но все пак чувството за общност е едно от основните неща, които различават човека от животните, вие си правете сметката.
78
3
 
5
 
! Отговори
белгиец преди 4 години
като въведат военно положение и ще се успокоят хората. сега са превъзбудени . пийте повече валериан и чайчета от бъз и коприва.
77
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дончев е циркаджийската мечка сега на ГЕРБ ,единия се скри излезе другия да брани партията и сега Танцуваме рома-рома песните.Защититават си интересите Плевналиев,Биков,Атанасова,Захариева и др.песента е ясна КОНЦЕРТА.Как се скриха другите съюзници Атака и ОП?Мишкуват заедно с Марешки.
76
0
 
10
 
! Отговори
До 999 преди 4 години
Близо до нас има една баничарница с масички и столове вътре, като в сладкарница.Днес вътре не може да се влезе, но баничарницата си работи и подават кафе, айран и банички през едно прозорче. Пред това прозорче са се събрали някакви строителни работници. Около тях се мотаят и няколко от продавачките в кварталните магазинчета за хранителни стоки.Тротоарът е тесен и се налага да се минава през тази групичка от 7-8 човека, която си пие кафето на крак, пуши, киха, подсмърча и се кикоти.
75
2
 
15
 
! Отговори
Катил преди 4 години
Чакай сега Дончев, какво искаш от хората?Че имаме плодородна земя, обаче внасяме защото няма кой да работи и ни е по евтино, може би си прав.10 години шикалкавене и личен стремеж, и после обвинявайте обикновените хора.За това че ще се справи селското ни стопанство при изолация, не е вярно малко човече с голяма глава.Защото нищо не се произвежда в БГ, дори прости зеленчуци, освен останалите български мохикани да ви помогнат.
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не спазваме КарантинаЩе станемКарантия
73
2
 
7
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Господа я малко по трезво!! Как да затворим границите? Много от храните се разнасят пт една държава към друга от склад към склад!! Тимишоара и Карнобат са формално в една страна!! Жито,фуражи пък е за животните,и мн други.Да от китай 80% е ширпотреб,дрехи,обувки..електроника. без това може и година време!!най важно е само дисциплина,не сега децата са айляк..и са на тумби навън!! После дома,хване бабата едно кихане..!!и ние да мирясаме големите..ембарго на чуждото!!
72
4
 
7
 
! Отговори
специалистка преди 4 години
Още малко като затегнат гайките и народа сам ще поиска военно положение. Защото си знае колко е недо.латен. При военно положение проблемите се изчистват радикално. След това се почва начисто от нулата. Ако има кой да дава пари де. :-)
71
5
 
13
 
! Отговори
999 преди 4 години
Какви карантини, какви забрани? Китайските ресторанти си работят. В студентски град на никой не му пука за забраните!
70
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със затварянето на кръчмите единствено се постига слободия- сега ганьовщината на селските вечеринки по апартаментите ще разцъфне.И планета на махх.
69
1
 
24
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
всички които нарушават карантината директно в затвора, без да ги бавят! ако трябва да се обяви и военно положение, вечерен час,..... и там каквото трябва. кой е виновен че има безотговорни, правителството ли? голем проблем е че няма да може да се ходи по кръчми, фитнес, фризьори,......., О УЖАС, АМА КАК ТАКА НЕ МОЖЕ !!!