Застудява, започва да вали дъжд в цялата страна

Максималните температури ще са между 12° и 17°
14 мар 2020 07:42, Елка Василева
16
Застудява, започва да вали дъжд в цялата страна
Снимка: архив, БГНЕС

Облачността ще е значителна. Около и след обяд, главно в Северна България и планинските райони, ще започнат превалявания от дъжд. Вечерта ще се усилят и ще обхванат по-голямата част от страната.

Преди обяд вятърът от северозапад ще отслабне и до края на деня в повечето райони ще се ориентира от североизток. Дневните температури ще са по-ниски от вчерашните и преобладаващите максимални ще са между 12 и 17 градуса, гласи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Вечерта от север ще започнат превалявания от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен до силен от север-североизток; след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг, на по-ниска височина в Западна Стара планина, където валежите ще са по-значителни. Сутринта северозападният вятър ще отслабне, през деня ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

През нощта срещу неделя и в неделя, 15 март, с усилване на вятъра от изток-североизток, застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините - от сняг, но с понижението на температурите и на места в Северна България, и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг. Има условия на места валежите да са значителни. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Още през нощта срещу понеделник, 16 март, валежите ще спрат. В понеделник облачността от североизток ще се разкъса, но ще бъде сравнително студено. Вятърът ще остане от изток-североизток, но ще отслабне. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните от запад ще започнат да се повишават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
Сега ще си нацепя един товар дърва и нека вали, нека вее...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мога да дойда и твоя да спра, благодарение на НАП.
9
0
 
0
 
! Отговори
Relativity преди 4 години
Именно, въпреки че се предявяват "общи условия за ползване" на сайта, следенето на трафик и злоупотребата с данни като IP и други, си е сериозно закононарушение от страна на АД-то собственик, по което се носи отговорност по GDPR in EU.Можете ли да си позволите да платите глобата в това лошо време?!?Правете си сметката добре!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9 СветозарИмат право да трият коментари но нямат право да спират ИП адреси. Май не знаеш , че от преди 3 години има общоевропейски закон забраняващ спирането на достъп до услуги чрез блокиране на ИП адресите но тука го правят постоянно понеже не сме в Европа
7
0
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Повечето от коментарите са на един човек, който има определени проблеми. Такива несвързани и налудничави бълнувания, отблъскват читателите от сайта. Моля, отговорното лице да спре този потребител. Толкова ли е трудно бан по айпи.
6
2
 
1
 
! Отговори
Льо Коарвоазие преди 4 години
Великият френски архитект автор на модуларното строителство. Чел ли си Модулора му пикльо. Отричаш ли прогреса мухьо? Тук и да удари земетресение построеното по тези правила седи и издържа. А пикльовци те умират и умират от дребната злоба за някоя пара да изкарат с идеята: Мое,мое,мое,мое ..... Как е твое бе мухъл. Същия урок като аржентинската първенюшка проамериканска индустриална аристокрация или кубинската. Дето Фидел им разказа играта. Мухьо ....
5
2
 
2
 
! Отговори
Много са ми смешни преди 4 години
Гълъбите на тоя свят, еквивалента на плъховете са. Ходят едно такова изпъчени, горделиво, като свещенници. Свещенни плъхове дето знаят само да тровят "езичници". Абе и к'во като са взели завода някога, а вземи си го, ама никой няма да иска вече да работи с теб! Знаеш ли защо? Защото злобата ти те е превърнала в пикльо. Льо Коарвоазие се върти в гроба между другото и заради теб и заради тях!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eлкe мъри, сега ли точно намери да разваляш времето?
3
0
 
4
 
! Отговори
нлл преди 4 години
Работим и в събота, много колеги ги няма, какво става никой не знае но не ни пускат въпреки че това производство е напълно ненужно в момента.Дано се намесят властите От алчност работодателя ще ни разболее всички (
2
5
 
2
 
! Отговори
Трябва ли да напомня преди 4 години
Картината на Салвадор Дали - Българско момче ядящо плъх или полиморфна перверзия. Човечеството трепе гадове - бактерии, вируси ....и не мога да разбера таая гад Симеон 2 Сакскобурготскикой и защо го пази? Казах нещо жесток *** е тоя, мога да докажа 13 обвинения за геноцит. УБИЙТЕ ГО И ВСИЧКО ТРЪГВА НА ОПРАВИЯ! СТРАХЛИВЕЦ!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Променливото време е като Тиквата, ..сутрин говори едно, на обяд друго, а вечер съвсем друго, а бе Пунта-Мара!