Полицаи заплашени с нож от охранител в Горна Оряховица

Един от униформените успял да простреля нападателя
21 фев 2020 16:41, Ния Христова
12
Полицаи заплашени с нож от охранител в Горна Оряховица
Снимка: Pixabay

Служител на МВР простреля млад мъж при извършване на проверка в жилищен блок в Горна Оряховица, пишат от Агенция Фокус. За случая стана ясно от коментар пред журналисти в Народното събрание на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

"Получава се искане за съдействие от екип на Спешна помощ през телефон 112. В същото време такъв сигнал постъпва и от родителите на въпросното лице. Колегите са реагирали незабавно. Отивайки на място на 9 –ия етаж на жилището виждат лице, което има нож в себе си и е в явно раздразнено състояние. Колегите правят всичко възможно да успокоят лицето, за да контролират ситуацията. В този момент той ги напада с ножа. Колегите са действали изключително професионално, като това е станало и пред погледа на служителя на "Бърза помощ", коментира още Маринов.

"Предупредили са лицето, направили са опит да го респектират с изстрели във въздуха", каза Маринов. Министърът уточни, че тъй като мъжът не е прекратил атаката и е имало опасност за живота на служителите на реда, те са произвели изстрели в посока на лицето. Маринов уточни, че те са се целели в краката на мъжа. "Изтрелите са били със стоппатрони. Успели са да неутрализират атаката и да задържат лицето", добави министър Маринов.

Той не пропусна да поздрави колегите си за професионалните действия.

"На място е районния прокурор с директора на Областна дирекция на МВР. Въпросното лице е настанено в болница, без опасност за живота. Обработват раните, които е получило по време на инцидента", уточни министърът.

Той смята, че лицето най-вероятно има психологическо разстройство. Той призова да се изчака да излезнат експертизите.

"Явно лицето е било в психическо състояние, което го е направило раздразнително по отношение на всички", допълни министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на друго място пише че след като ги е заплашил с ножа е хукнал да бяга и тогава са го простреляли - докато бяга от тях Полицията май преиначава нещата за да оправдае че са стреляли по човек който бяга от тяхНе може да се стреля по човек който бяга от теб - това не е самоотбрана а опит за убийство
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4. Защото МВР няма средства да закупи за всеки патрулен палицай. Имат само спец.частите. По същата причина не се подменя и личното оръжие, с което са въоръжени нашите полицаи. Макаров не носят дори в Русия. Иначе, Макаров си е добър пистолет, но вече морално остарял. Явно има и доста патрони, които са закупени най-вероятно от времето на Тодор Живков. Друго обяснение не виждам.
8
3
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 4 Те не знаят какво е това тейзър.
7
0
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До АНТИ 2 От теб поет не става.Откажи се.Ако няма рима , удари ***.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото не са им закупени такива един брой е на цена около 1500лв..
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според заглавието полицаите са заплашени с нож от охранител.Според министъра на вътрешните работи Младен Маринов охранителят има психологическо разстройство. Може ли лице с психологическо разстройство да е охранител?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно нашите ченгета защо не ползват тейзъри?
3
1
 
10
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Браво акция гешев, изпозастреляйте лудите. Те нямат лоби в световната мафия.
2
4
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Луди, луди луди безчет.Спират ги със пистолет.Даже нападат ни с нож,следва патрона тип "стоп".
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно са постъпили полицаите. Но са се осмелили да стрелят, понеже лицето е българин. Когато им скачат роми с ножове, не смеят да стрелят. Не ги обвинявам обаче, явно такива са нарежданията отгоре...