Lasurit

Volvo Cars представи обновените модели S90 и V90

Volvo Cars представи обновените модели S90 и V90

Volvo Cars представи обновените модели S90 и V90

Реклама Opel Stock
Цялата линия вече се предлага и с mild хибридно задвижване

Днес Volvo Cars официално представи обновените версии на луксозния седан Volvo S90 и премиум комби моделите Volvo V90 и Volvo V90 Cross Country. Те се отличават с изискан външен дизайн и върховата за гамата озвучителна система от Bowers & Wilkins.

Всеки модел на Volvo вече е достъпен с 48-волтовите опции за хибридно задвижване на компанията. Това допълнително подкрепя устойчивите ѝ амбиции и насоченост към електрификация.
По отношение на екстериорния дизайн, от Volvo са направили редица нововъведения, които да усъвършенстват още повече Volvo S90 и Volvo V90. Част от тях са нови фарове за мъгла, нов дизайн на спойлерите и долната предна броня.

При Volvo V90 и Volvo V90 Cross Country най-забележителната промяна е чисто новия дизайн на задната светлина, включващ LED фарове с отличителните светлинни подписи и мигачи. Гамата от нови цветове на екстериора и опции за гумите дават още по-добра възможност за персонализиране при конфигурация.

Изцяло модернизираната аудио система Bowers & Wilkins пък представя още по-добро изживяване в автомобила, благодарение на нови функции като подобрен усилвател, автоматично спиране на шума от автомобила и нова настройка, пресъздаваща звука от любимия ви джаз клуб.

Обновените модели вече разполагат и с още едно подобрение. Advanced Air Cleaner е технология със сензор за частици PM 2.5. Първоначално разработен за китайския пазар, сега вече се предлага за всички пазари. Той позволява на шофьорите да следят качеството на въздуха вътре в автомобила през централния екран. При желание, Advanced Air Cleaner може да почисти въздуха в купето от почти всички малки частици прах само за няколко минути.

Както новата аудио система Bowers & Wilkins, така и технологията Advanced Air Cleaner се предлагат за всички модели от серията 90 и 60, базирани на SPA платформата. 12-волтовите контакти в задната част на купето са заменени с двойни USB-C порта. Функцията за безжично зареждане на смартфони, предлагани за първи път при компактния SUV Volvo XC40, вече се предлага при повечето модели от сериите 90 и 60.

По отношение на интериора, ексклузивните седалки с вълна, представени за пръв път при Volvo XC90 миналата година, сега се предлагат и при всички модели от линията 90 и 60. Достъпна ще бъде и опция за интериор без кожа за най-високите нива на оборудване.

Volvo Cars значително увеличава броя на хибридните си автомобили, като прави тази опция достъпни за всеки модел. Този начин на задвижване осигуряват на водачите до 15% редуциране на разхода на гориво и намаляване на вредните емисиите при шофиране.

Моделите, на които бяха представени Mild хибридни версии за пръв път миналата година бяха Volvo XC90 и Volvo XC60. А през настоящата те вече са достъпни за автомобилите от серия 90 и 60, както и за Volvo XC40. Volvo V90 Cross Country с Mild хибридно задвижване е прецедент в историята на Cross Country гамата.

В допълнение с линията Recharge, съдържаща само хибридни и изцяло електрическите автомобили, Volvo Cars вече предлага електрифицирана версия на всеки един от своите модели.

*Източник: www.volvocars.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024