Румънско дружество за застраховки остана без лиценз

Пазарният му дял в България е 0,3%
2
Румънско дружество за застраховки остана без лиценз
Шефът на КФН Бойко Атанасов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансовият надзор на Румъния отне лиценза за извършване на застрахователна дейност на "Чертасиг - Застрахователно и Презастрахователно Дружество“ АД.

Клонът, чрез който румънският застраховател извършва дейност в България има минимален пазарен дял от 0,3% и не сключва застраховки "Гражданска отговорност“ на автомобилистите и „Каско“ на моторни превозни средства, съобщи Комисията за финансов надзор (КФН).

Застрахователят има задължението да уведоми застрахованите за тяхната възможност да прекратят застрахователните договори, сключени с "Чертасиг - Застрахователно и Презастрахователно Дружество“ АД, а също така и по отношение тяхното право да възстановят платените застрахователните премии по договорите за периода между момента на прекратяване и изтичане на срока на валидност на договорите.

Договорите, които не бъдат прекратени, остават в сила до изтичането на срока им, съобщават още от КФН.

"Не се очаква да бъде засегнат значителен дял българи и институции. Основната дейност на клона в България е застраховки срещу пожари и природни бедствия, други щети на имущество, обща гражданска отговорност и гаранции. Лицензът е отнет заради недостиг на средства за покриване на минималното капиталово изискване на застрахователя и на невъзможността на застрахователя да възстанови този недостиг. Установено е състояние на несъстоятелност“, обясни пред БНР Николай Петков от КФН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
колко ли хора ще фалират