Lasurit

Асен Блатечки пробва един от най-мощните мотори в света

Асен Блатечки пробва един от най-мощните мотори в света

Асен Блатечки пробва един от най-мощните мотори в света

Реклама Opel Stock
Спортен и агресивен – това е предпочитаният тип мотор за родния актьор, популярен със страстта си към скоростта на две колела. Точно с тези две качества го спечели презентираният вчера лимитиран модел с едни от най-впечатляващите спецификации в света. Oфициалното представяне на един от най-мощните мотори бе в шоурума на Triumph, а Асен Блатечки не се сдържа да се качи на легендарния британски звяр, за да усети „пулса му“ и да чуе тонизиращия му рев. Моделът е уникален и трудно може да се види във всички точки на света и феновете на мото преживяванията имаха привилегията да го видят отблизо вчера. Неслучайно носещ името „Ракета“ или Rocket 3 TFC , e 546-ти сред 750 бройки в цял свят.

„Свикнал съм и предпочитам по-спортни модели, които имат по-агресивен характер“, сподели Асен Блатечки, който е популярен с това, че обича да разпуска, тръгвайки на дълъг път с рок музика на макс.

ЛИМИТИРАНИЯТ ROCKET 3 TFC ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ!
През 2004 година се ражда легендата Rocket III, със своите 2300 куб. см. – най-големият серийно произвеждан двигател на мотор. В следващите 15 години моделът събра стотици хиляди фенове по цял свят.
През 2019 г. бе отворена нова глава в тази невероятна история чрез изцяло новия Rocket TFC, който за пореден път наруши правилата и зададе изцяло нов стандарт при въртящия момент, производителността, възможностите и стила.

Един изключителен мотоциклет
Rocket 3 TFC е проектиран да бъде изключителен мотоциклет. Изцяло новият 3-цилиндров двигател на Rocket 3 TFC с обем от 2500 кубика осигурява най-високия въртящ момент в света за серийно произведен мотоциклет. Като всеки истински TFC, ефектно предефинира собствения си клас със спиращо дъха присъствие, доминираща технология в своята категория, впечатляващи характеристики и най-високо ниво на оборудване с премиум спецификация.

Британски инженерен шедьовър
Създаването на изцяло нов ултра премиум лимитран персонализиран мотоциклет, който надгражда невероятното наследство на Rocket 3 с най-големия 3-цилиндров двигател с обем от 2500 куб. см. Зашеметяващият Rocket 3 TFC предлага удивителни възможности за настройки за още по-добро представяне, с акцент върху детайлите и завършеността. Към това се добавя и водещата технология в категорията, спиращ сърцето стил и повече присъствие на пътя.

Представяне на световно ниво
В основата на представяне, което задава стандартите, е най-големият производствен двигател в света от 2500 кубика. Това е най-мощният Triumph до момента, който осигурява 225Nm, (най-големият въртящ момент в света) и 182PS мощност.
Като към това се добавят и индивидуално изработените, уникални шумозаглушители Arrow с декоративни капаци от въглеродни влакна, за невероятен саундтрак с дълбоко ръмжене.

Спиращ дъха силует
Впечатляващата стойка на Rocket 3 TFC е подобрена от първокласната каросерия от въглеродни влакна, чисти линии, двойни LED фарове, отличителен троен ауспух, прецизно изработени алуминиеви колела и невероятен силует. Всичко това създава абсолютния връх в излъчването и стила на мотоциклета.
Изцяло нова алуминиева рамка, включваща първокласни отливки и ковани компоненти в оптимизирана конструкция, която осигурява 44,5кг по-малко тегло (14%) спрямо предишния модел Rocket III.

Премуим технология
Доминираща технология в своята категория – уникалният Rocket 3 TFC предлага водеща в света технология и определя стандарт за върховно удоволствие от карането.

Водещи способности
По-усъвършенстван, с много повече функционалност – това е Rocket 3 TFC. Той е абсолютният връх при модерните технологии: от най-новите цветни TFT инструменти от второ поколение до оптимизирана ABS система при завои, както и контрол на сцеплението. Към това се добавят и четири режима на каране, Triumph Shift Assist, изцяло LED осветление, круиз контрол и контрол при потеглене на наклон.


Два великолепни модела Rocket
Това е генезисът на изцяло ново поколение от най-новата легенда на мотоциклети Triumph. Оборудван с най-големия в света моторен двигател с обем 2500 кубика, новата линия Rocket 3 осигурява най-високия въртящ момент от всички производствени мотоциклети. За несравнимо ускорение и красиво, гладко, отзивчиво и изискано возене.
ROCKET 3 R
Най-добрият roadster, който осигурява мигновен въртящ момент – един от водещите, в комбинация с невероятен контрол, възможности и комфорт.
ROCKET 3 GT
Удивително представяне и присъствие, комфорт. Безгрижно отношение към ездата и безпроблемно пътуване.
Невероятно ускорение и въртящ момент
Най-новият 3-цилиндров двигател на Rocket 3 с обем от 2 500 куб. см. доставя върховен въртящ момент от невероятните 221 Nm - най-високият при сериийно произвежданите мотоциклети. Заедно с несравнимото си представяне и вълнуващо ускорение, Rocket 3 осигурява красиво гладко, отзивчиво и изискано возене.
Към това е добавено спестяването на тегло от двигателя на предишното поколение, иновативната изваяна изпускателна система, 6-степенната високоефективнаскоростна кутия, както и асистиращ хидравличен съединител.
Двигател Rocket 3
Rocket 3 - чистокръвен и величествен в стила на Triumph
Новите отличителни характеристики на силуета и дизайна на Rocket 3 придават на мотора абсолютно доминиращо присъствие. Впечатляващите уравновесеност и стойка са подобрена от красиви детайли, които придават несравнимо ниво на завършеност и качество.




Невероятно управление и командване

Комбинацията от високотехнологично окачване и спирачки, съчетали най-модерна технология – това подобрява усещането зад кормилото, и допринася за изключителното изживяване на пътя с цялата неподправена пъргавост на Triumph.

Напълно нов вдъхновяващ комплект с над 50 оригинални аксесоари
Изцяло новият комплект „Highway“ включва широка гама аксесоари, които предоставят още повече възможности, заедно с над 50 уникални оригинални аксесоари Triumph за още повече стил, комфорт и практичност.
виж повече
ROCKET 3 в числа
2500 кубиков двигател
Класно представяне, характерно за triple от най-големия серийно произвеждан двигател за мотоциклети в света.
221 върхов въртящ момент
Най-високият въртящ момент от всички серийно произведени мотоциклети, доставен в целия спектър от обороти с плавно и безпроблемно предаване на мощността.
167 PS пикова мощност
167 PS пикова мощност - с 11% повече в сравнение с предишното поколение Rocket
40 килограма по-лек
Трансформация при възможностите за управление се постига чрез големи спестявания на тегло, постигнати от изцяло новата алуминиева рамка и първокласни отлети и ковани компоненти.
вижте спецификации



Ключови характеристики
Изцяло нова алуминиева рамка
Високо технологичната рамка с алуминиева конструкция с предно разположен дифузьор и първокласни ковани компоненти.

Висок клас регулируемо окачване Showa
За първокласния комфорт и изключително управление на моделите Rocket 3 R и GT допринася регулируемият Showa моношок с газов резервоар, 47-милиметрови предни амортисьори USD SHOWA, които са регулируеми при свиване и връщане.
Модерни спирачки BREMBO STYLEMA
Леките, компактни и красиви накладки от BREMBO STYLEMA, проектирани за още по-бързо спиране. Увеличеният достъп до въздух около накладките помага на апаратите да се охлаждат по-бързо, за да осигурят още по-стабилно представяне на пътя.

Технология за по-добро представяне
Серията на Rocket 3 е снабдена с технология за още по-добро представяне, включваща пълноцветен TFT табло, ABS и система Traction Control, 4 режима на каране, изцяло LED осветление, круиз контрол и контрол при потеглене на наклон, безключово запалване и опция за shift assist.
Изцяло LED осветление
Двата модела Rocket 3 се характеризират с два характерни еднакви фара, както и дневни светлини, (ако законодателството го разрешава) за перфектна видимост. Към това се добавя и приятната светлина на стоповете. LED осветлението на таблото, включително и на регистрационния номер осигуряват по-голяма енергийна ефективност.
Високотехнологични гуми
Разработени специално за този мотор, взели най-доброто от AVON COBRA Chrome. Задната гума с широчина 240 милиметра допринася за стаболността на Rocket 3 чрез зашеметяващи детайли. Прибавяме и нов модел на протектора за изключително сцепление, предназначен за продължително използване.
Комфортна седалка
Седалката за ездача и за неговия спътник са съчетание от изчистена линия, изключителен комфорт и достъпна ниска височина за сядане, които включват специални настройки. При Rocket 3 GT има допълнение - приятния допир на алуминиева облегалка.
Характерен шарнир
Красиво проектирания алуминиев шарнир се допълва с моношок окачване и алуминиева стойка за номер – перфектния изчистен завършек на задната част.

Регулируема ергономия
Доставяйки максимален комфорт за всеки ездач, Rocket 3 идва с уникална подвижност. Предоставя контрол чрез средната част на крака с настройки за две вертикални позиции. При Rocket 3 GT позициите са три, а облегалката се регулира.

Красиви хидроформовани ауспуси
Новите тройни изпускателни колекторни тръби са иновативно проектирани за перфектното отвеждане на изгорели газове, през катализторa и двоен ауспух за типично ръмжене.

Аксесоар, който приляга на свързващата система Triumph
Насладете се на водеща в света Bluetooth connectivity свързваща система, докато карате новия Rocket 3. Той притежава първата в света интегрирана система за контрол на GoPro, turn-by-turn навигация от Гугъл, Bluetooth за телефон и музикални устройства. Всичко това се се активира чрез модул Triumph.




Двигател:

• напълно нов 2500 кубиков 3-цилиндров двигател на Rocket 3
• 167PS максимална мощност при 6,000 оборота
• 221Nm максимален въртящ момент при 4,000 оборота
• По-лек двигател с 18 килограма в сравнение с предишното поколение
• Красив хидроформован троен ауспух.
• Невероятно ускорение - за 2.79секунди до 100км./час.

Oборудване

• изцяло нова алуминиева рама с насочване на входящия въздух
• регулируем Showa моношок с газов резервоар
• 47-милиметрови предни амортисьори USD Showa- регулируеми при свиване и връщане.
• Спирачки Brembo Stylema®
• Отличителен нов двоен ауспух с алуминиеви предпазители
• Олекотен хидравличен съединител
• Регулируеми степенки
• Стилни ръкохватки
Стил

• Изцяло нов силует - съчетание от уравновесеност и собствен стил
• Комфортни предна и задна седалки
• Механично оформени капаци двигателя
• Изкусно изработени колела с 20 спици
• В исокотехнологични гуми Avon Cobra Chrome (предна 150/80 ZR17, задна 240/50 ZR16)
• алуминиев шарнир с моношок окачване
• Двойни фарове, подчертани с триъгълно лого на Triumph
• Изваян 18-литров резервоар за гориво с алуминиева лента и капачка в стил Monza
• Алуминиев капак на въздушния филтър
• Алуминиеви капачки стил Monza
• Алуминиеви капаци на ауспуха
• Скриващи се, сгъваеми степенки
• Четири цветови опции – (Rocket 3 R – Korosi Red, and Phantom Black) (Rocket 3 GT – Silver Ice & Storm Grey, and Phantom Black

Технология

• По-висока функционалност на TFT таблото от второ поколение (включва и функция за стартиране на екрана с лично име)
• оптимизирана ABS система при завои и управление на сцеплението
• четири режима на каране - Road, Rain, Sport and Rider-Configurable
• изцяло LED осветление с отличителни дневни светлини
• контрол при потеглене на наклон и круиз контрол
• безключово запалване и заключване на волана
• затоплящи се ръкохватки на всички GT модели (добавят се допълнително при моделите R)
• USB гнездо за зареждане
• Опция за допълнително поставяне на Triumph Shift Assist
• Система за управление на GoPro с допълнителен модул
• turn by turn навигация, разработена от Google
• безплатно приложение “My Triumph”
• Bluetooth управление на музика и мобилни устройства
• Система за наблюдение на налягането в гумите Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии