New Dacia Duster

GOLF 8: Начало на предпродажбите в България

GOLF 8: Начало на предпродажбите в България

GOLF 8: Начало на предпродажбите в България

Реклама Peugeot 408
Българското подразделение на Volkswagen обяви, че от края на тази седмица започват да приемат предварителни заявки за закупуването на новото, осмо поколение на Golf. Базовата цена на автомобила е определена на 41 693 лева (1.5 TSI OPF), а до няколко месеца се очаква и пазарното лансиране на още по-достъпната му версия 1.0 TSI със 110 конски сили.

Изцяло дигитализирано арматурно табло и нови пространства във функционална и естетическа хармония

Стандартно оборудване с Digital cockpit. Новият Golf е автомобил, свързан с водача по-добре, от когато и да било. В основата на тази интуитивна свързаност са включеният в стандартното оборудване на новия модел изцяло цифров блок на контролните прибори (Digital Cockpit) с 10,25-инчов екран, инфотейнмънт система (сензорен екран с диагонал 8,25 инча и възможност за онлайн връзка) и мултифункционален волан. Съчетанието на цифровите контролни прибори Digital Cockpit и инфотейнмънт системата създава нова, цялостна дигитална архитектура на арматурното табло.

Изцяло цифровизираното работно място на водача може да бъде допълнено и с някоя от двете опционални инфотейнмънт системи с 10-инчови екрани, които в комбинация с голямата навигационна система Discover Pro създават цялостния Innovision Cockpit. В допълнителното оборудване на новия модел е включен и head-up дисплей, при който най-важната информация се прожектира директно върху челното стъкло и сякаш „плава” в пространството в непосредственото зрително поле на водача. Функциите на светлините и мерките за осигуряване на видимостта също са модернизирани, интегрирани и много по-интуитивни за управление - светлините и отоплението на предното и задното стъкло вече се контролират с помощта на сензорните бутони върху цифровия панел, разположен отляво на блока на контролните прибори. Перфектна ергономия личи и в оформлението на централната конзола – при новия Golf тази зона е по-изчистена и подредена от когато и да било. Това се дължи преди всичко на значително по-малкия като размери скоростен лост за управление на трансмисията с два съединителя (DSG). Философията за максимално изчистени и функционални решения намира своето продължение и в новата конзола на покрива, където приборите за управление на функциите също са напълно цифровизирани – в тъова число и удобният и интуитивен за употреба сензорен плъзгач за управление на опционалния панорамен шибедах. Включената в допълнителното оборудване 400-ватова озвучителна система Harman Kardon с мощност 400 W на свой ред гарантира перфектен звук в интериора на новия Golf.

Инфотейнмънт системи с пълна свързаност с глобалната мрежа. Всички инфотейнмънт системи в Golf са интегрално свързани с модула за онлайн връзка (OCU - Оnline Сonnectivity Unit), който използва eSIM карта за мобилна комуникация. С помощта на OCU и eSIM водачът и неговите спътници получават достъп до постоянно нарастваща гама онлайн базирани функции и услуги в рамките на марковата екосистема Volkswagen We. Така например, услугите We Connect (без ограничения по отношение на срока на използване) и We Connect Plus (подготвена за безплатна употреба в рамките на Европа за период от една или три години) са част от стандартното оборудване на новия Golf, а допълнително предлаганата услуга We Connect Fleet (цифровизирано управление на автопаркове) е разработена специално за корпоративна употреба.

We Connect предлага следните функции:
• Moбилен ключ (в зависимост от нивото на оборудване - отключване, заключване и стартиране на Golf с помощта на съвместими модели смартфони), повикване на пътна помощ, информация за актуалното състояние на автомобила, състояние на вратите и светлините, автоматично повикване на спешна помощ при злополука, доклад за техническото състояние и изправността на автомобила, данни за пътуването, местоположение на паркирания автомобил, график на сервизното обслужване.
В зависимост от нивото на оборудване, услугата We Connect Plus предлага следните функции в допълнение към гамата на We Connect:
• Предупреждения Area Alert и Speed Alert, дистанционно задействане на клаксона и светлините, онлайн контрол на алармата срещу кражба, онлайн настройки на допълнителното отопление, дистанционно управление на вентилацията, отключване и заключване, таймер за времето на потегляне (за версиите с plug-in хибридно задвижване), управление на климатичната инсталация (за версиите с plug-in хибридно задвижване), зареждане (за версиите с plug-in хибридно задвижване), онлайн информация за пътнотранспортната обстановка и информация за опасности по маршрута, онлайн изчисление на маршрута, местоположение на бензиностанции и зарядни станции, онлайн актуализация на навигационните карти, локализация на свободни места за паркиране, онлайн търсене на забележителности и интересни обекти (POI), онлайн гласово управление, услуга We Deliver (дава възможност за получаване на пратки и услуги в Golf без присъствието на собственика), интернет радиостанции, онлайн стрийминг на мултимедийно съдържание, Wi-Fi точка за достъп до интернет.
We Connect Fleet предлага следните функции:
• Цифрова пътна книга, дневник за зареждане с гориво/електричество, следене на ефективността на движението на автопарка, GPS местоположение и история на маршрутите, анализ на разхода на гориво/електричество, управление на техническата поддръжка.

Moбилен ключ. В бъдеще ролята на ключ за достъп и стартиране на автомобила ще бъде поета от смартфона. И в този случай необходимият за целта интерфейс се осигуравя от услугата We Connect - необходимите настройки на съвместимите модели смартфони на Samsung се извършват с помощта на приложението We Connect, след което оторизацията за основен потребител се осъществява еднократно чрез инфотейнмънт системата и въвеждане на уникална парола. За да използвате смартфона като мобилен ключ не е необходимо наличието на връзка с мобилната мрежа - достатъчно е само да доближите смартфона до дръжката на вратата по същия начин, по който системата за достъп и стартиране без ключ Keyless Access отключва автомобила. Стартирането на двигателя е лесно и удобно след поставяне на смартфона в специалното отделение (с интерфейс за мобилен телефон) на централната конзола. Допълнително удобство е и възможността за изпращане на мобилния ключ до приятели или членове на семейството, които също ще могат да използват своите смартфони като ключове за достъп и стартиране на новия Golf.

Персонализация. Различните индивидуални настройки могат да бъдат запаметени както директно в Golf, така и по желание в облака, което означава, че достъпът до тях е осигурен по всяко време и независимо от условията - дори след смяна на водача или превозното средство. В зависимост от нивото на оборудване, възможностите за настройки включват конфигурацията на Innovision Cockpit, позицията за седалките, настройките на външните огледала и климатичната инсталация, индиректното осветление на интериора и светлинните функции за изпращане/посрещане на фаровете.

*Източник: www.volkswagen.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии