Срив с 92% на продажбите на автомобили в Китай

Епидемията от коронавируса спря дейността на бизнеса в страната
21 фев 2020 11:30, Ния Христова
16
Срив с 92% на продажбите на автомобили в Китай
Снимка: БГНЕС

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% на годишна база през първите 16 дни на феврруари, показват данни на Китайската асоциация на пътническите автомобили (CPCA), предаде БНР. Епидемията от коронавируса предизвика спирането на дейността на голяма част от бизнеса в страната.

През първите 16 дни от февруари са продадени само 4909 автомобила, което е значително по-мълък брой в сравнение с 59 930 брой през същия период на 2019 година.

Още по темата
"Много малко автомобилни къщи отвориха врати през първите седмици на февруари, а тези които все пак отвориха имаха много малък клиентски трафик", пише в съобщението на Китайската асоциация на пътническите автомобили.

Това са първите данни, показващи влиянието на коронавируса върху най-големия в света автомобилен пазар.

През миналата седмица от Китайската асоциация прогнозираха спад с малко повече от 10% на продажбите автомобили в страната през първата половина на годината. 

Китайското министрество на търговията заяви, че очаква скоро чуждестранните компании в по-голямата част от страната да подновят производството си до края на месеца.

От Министерството допълват, че Китай ще продължи да разширява пазарния достъп на чужди фирми в страната, както и да намалява "черния си списък" с чуждестранни инвестиции.

Министреството отбеляза, че в момента половината от търговските центрове в Китай работят, както и над 95% от големите супермаркети остават отворени въпреки епидемията.

Говорителят на министерството изтъкна, че плановете за по-нататъшни мерки в подкрепа на икономиката и на фирмите, засегнати от коронавируса се ускоряват. Той смята, че ударът от епидемията върху търговията през първото тримесечие ще бъде голям, но ще е поносим. Предположенията за търговията през 2020 година са тя да е в разумни граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОМУНИЗЪМА ПРИКЛЮЧИ!СВЪРШИ КИТАЙСКОТО ЧУДО!СЕГА И ДОНИ КАТО ГИ УДАРИ С МИТА...ТО НЯМА САМО ПРОГРЕС С ГИГАНТСКИ КРАЧКИ КЪМ КОМУНИЗЪМ, ИМА И ПРОБЛЕМИ!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продажбата на Пушештите к'алакотри ще са най малкият ни проблем! Храна,вода,лекарства,оръжие и къща на село,това ще са нещата които ще бъдат на Дневен Ред много скоро!!!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
92% срив при новите автомобили е компенсиран с 92000% покачване на продажбите на санитарни маски.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е само началото на края,пролетта няма да има и какво да ядат!
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В блатная е така от 1917 та.
6
4
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
16 дни от 365 е капка в морето и нищо не значи, поредните ви измислени фейк новини.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Компартията да организира 16 ленински съботника за ликвидиране на последствията от сушата, кишата и коронавируса.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ебaси "новината", другия месец като отмине короната, ще имат 92% в плюс. Това е все едно да напишеш новина: "в почивен ден като неделя, продажбите на нови автомобили се сриват на 100%"... Нали който има приготвени пари, ще иде в първия работен ден и ще си купи каквото е наумил?.. Какъв срив, каква драма??
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си мисля, че Американците им го пуснаха тоя вирус, за да им сринат икономиката, защото отдавна америка не е първа икономическа сила.
2
6
 
2
 
! Отговори
Готвач преди 4 години
Да, другарю!Невероятни са китайците с тяхната кухня. Нарязват ти всичко на парченца и ....напарвай с клечки, за да се чувстваш по-различен...Сладко или ,,благо",както казват в Северозападна България.
1
8
 
19
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Невероятни са китайците! Която и да е друга държава би изпаднала в колапс при такива условия. Вярвам, че ще преборят и това.

Спонсорирани публикации