Lasurit

BMW 330d Touring xDrive : "Искам още" (Видео)

BMW 330d Touring xDrive

BMW 330d Touring xDrive

Реклама Nissan X-Trail
В момент от автомобилната история, в който доминанти на европейския пазар са SUV моделите и бензиновите двигатели, а индустрията и адекватните правителства са отправили поглед към поетапното възприемане на електрическата мобилност, имахме удоволствието да се насладим на онзи силно недооценен в България сегмент, наречен комби. И то с дизелов двигател. И то трилитров.

Именно и с двигателя ще започнем нашето ревю, защото поради една или друга причина, но най-вече поради първосигналната реакция и търсене на възможно най-бързото решение на "проблема", именно тези иначе изключително високотехнологични и не по-малко чисти от бензиновите си еквиваленти дизелови задвижващи агрегати са застрашени от постепенно изчезване. Гоненията на "мръсните дизели" чисто и просто ще, ако вече и не е, отблъсне потребителите от дори обмисляне на идеята да си закупят нова дизелова кола и самите производители в един момент ще спрат да виждат бизнес основа да предлагат подобен вид превозни средства.

Този сценарий е реалност и е тъжен не само поради доказалата си се през последните три години неефективност- вместо да намаляват, нивата на CO2 емисиите на продадените в Европа нови автомобили са се увеличили на фона на повишеното търсене на нови бензинови автомобили и все още слабото потребителско възприемане на електромобилите, но и поради това, че именно автомобили като BMW 330d са застрашени постепенно да изчезнат от нашето ежедневие.

Конкретно при новото BMW 330d Touring, и в частност неговото изпълнение xDrive, този трилитров дизелов двигател е с потенциал да отговори буквално на всяко потребителско изискване- било то за върхова динамика на пътя (5.6 секунди от 0 до 100 км/ч), за горивна икономичност (среден разход от около 6 литра на 100 километра) или за дългосрочна инвестиция (под 2000/мин при 140 км/ч)- ти го биеш, то вика "искам още" ...





Комби версията на новата тройка на BMW може и да не е най-функционалното, като товарна вместимост и интериорен простор, комби в своя сегмент, но е едно от най-изпипаните, комфортни и стилни автомобили, които баварците някога са предлагали на пазара. Отговорът на темата за цената е ясен- висока е, но ако я обмисля(и)те, определено си струва.

Чисто и просто, всеки елемент, всеки бутон, всяка повърхност е точно там където трябва да бъде и е в завършек, все едно е правена за вас. Какви точно магьоснически похвати използват баварците, не е ясно, но в момента, в който дори само поставите ръцете си на волана, те лягат на него идеално и всичко приключва.

В сухи цифри, новото BMW 330d Touring предлага товарна вместимост от 500 (+32 литра) до 1510 литра, двигателят гарантира максимална мощност от 265 конски сили и максимален въртящ момент от 580 Нм, а идеално напаснатата роботизирана трансмисия е с осем предавки. Интелитентната система за задвижване на четирите колела xDrive е идеално допълнение, като добавя още едно ниво на спокойствие, сигурност и цялостна удовлетвореност от покупката.

След пет моделни поколения и повече от 1.7 милиона реализирани единици, с трансформиран и присъединен към дизайн звученето на новата третата серия дизай, BMW 3 Series Touring идва с увеличение в основните си габарити, като дължината е 4709 мм (+76 мм), ширината е 1827 мм (+16 мм), а височината е 1470 мм (+8 мм). Издължено е и междуосието на комбито- с 41 мм до 2851 мм.

Подобно на версията седан и многофункционалната му версия получава стандартно изцяло диодна осветителна система, а адаптивните диодни фарове с функционалността BMW Laserlight е налична като допълнителна екипировка. В набора оборудване на автомобила могат да бъдат открити и всички други познати от версията седан системи за подпомагане на управлението, увеличаване на безопасността и повишаването на общия комфорт, в това число системата за полуавтоновно управление от Ниво 2, която дава възможност на водача да предостави управлението на колата на бордовата система за ограничен период време, системата за автоматично извеждане на колата на заден ход в тесни пространства, бордовата BMW Operating System 7.0 с BMW Intelligent Personal Assistant и с обновяване, в това число и на самата база на колата, по въздуха и други.

Като допълнително оборудване за туринг версията на новата тройка се предлагат също така панорамен стъклен таван, тризонална автоматична климатична инсталация, луксозна аудиосистема Harman Kardon Surround Sound и други. Налични са също така и четири основни версии на изпъление, в това число Advantage, Sport Line, Luxury Line и M Sport, всяко от които със специфични апликации и възможности за допълнителна персонализация.

На фона на високите технологии, които предлага новата трета серия комби на BMW като стандартно и допълнително оборудване, автомобилът може да се похвали и с пътно поведение, предлагащо типичната за марката увереност, независимо от пътната обстановка. За търсещите нещо повече, от компанията са предвидили възможност за изпълнението на колата с M Sport и Adaptive M окачване, което внася в комбито още по-голяма живителност и динамика. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024
Авто Новини Тестове Fiat Hyundai Kia Renault Toyota

Най-малкият на Hyundai - новият i10, в тест

Апр 15, 2024