В Украйна посрещнаха автобуси с евакуирани от Ухан с камъни

Евакуираните от Ухан ще бъдат поставени под карантина 14 дни
21 фев 2020 09:50,
39

Снимка: БГНЕС

В Украйна протестиращи нападнаха автобуси, които превозват евакуираните от Китай украинци, които бяха върнати в страната си, в опит да бъдат предпазени от коронавируса.

Вчера самолет с около 70 украинци и граждани на други страни пристигна в Украйна от китайския град Ухан, където избухна епидемията от новия коронавирус, предадоха „Франс прес“ и ТАСС.

Шест автобуса пристигнаха в селището Нови Санжани, където властите решиха да поставят изтеглените от Китай под карантина за 14 дни в местен санаториум, пише БНР.

Те обаче бяха посрещнати от демонстранти, които хвърляха камъни и палиха огньове.

Местните жители обаче не искат да допуснат евакуираните. Украинският премиер Олексий Хончарук и вътрешният министър Арсен Аваков пристигнаха в Нови Санжари, където  бяха разположени бронирани машини и полицейски сили.

Хончарук коментира, че отделни политически и обществени дейци са се опитали да се възползват от ситуацията, за да си направят реклама.

Десет полицаи са пострадали при сблъсъците, съобщи на брифинг директорът на националната полиция Игор Клименко. Ранена е и една жена, а 24 души са били задържани за нарушаване на обществения ред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
3
 
! Отговори
Новата чума преди 4 години
Ужас !!!! Новата чума е вече в Европа !!! "Черната смърт" през 14 век е започнала то Италия !!! Загинала е 1/3 от населението на Европа !!!! Новата чума е вече в Европа !!!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прославиха се по света, пак.
31
5
 
10
 
! Отговори
Ами преди 4 години
То бива простотия неандерталска, ама чак пък толкова...С камъни ги замерват!Невежество и безчовечност.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питам само, това човешко ли е? Мисля че да.
29
1
 
16
 
! Отговори
Бай Уй преди 4 години
Достойни европейски наследници. Някога така са го ели прокажените.... През тъмното средновековие.
28
3
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Маймуни
27
6
 
44
 
! Отговори
12a преди 4 години
Още с майдана украинците доказаха, че са по-прости и от нас!
26
3
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Укропите-героите на ЕС и НАТО, хора на годината да ги направят ;) !!!
25
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първобитна работа
24
8
 
24
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
"Прави са си Украинците да негодуват, аз също ще съм против... щото здравната ни система е на ниво африка преди 50г"---А да негодуваш срещу тези, които са докарали здравната система до това дередже не ти хрумва нали. Болните са ти проблема.Я си сипи една ракия, пусни си планета и си псувай на воля. Това го можеш, Гaньо.
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSе нали трябва да е 24 дена карантината - не 14. Прави са си Украинците да негодуват, аз също ще съм против - не щото съм безсърдечен а щото здравната ни система е на ниво африка преди 50г.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що ги винят като хората там са в стрес,живеят бедно,едва удържат на кризата,че още как във военно положение,говорят им какво ли не отвсякъде,но от туй никакво подобрение с конкретен резултат,нямат вяра никому след толкоз премеждия от всякакъв род разделения дето се вика по родата и родите са скарани,кой на кого колко дължи за временно спокойствие на простия въпрос-За какво,като от филми и по Япончик как местен мафиот става комисар поради тоз въпрос,че още информационна пътна карта за карантина
21
7
 
51
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Мислех че ние сме най-*** племе в Европа, но явно съм грешил, това е некст левъл простотия.
20
6
 
28
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Тия са като нашите лукови глави на сещате се кой марш.
19
28
 
11
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Какви укри бе, това са украинските полезни идьоти на Путин. Нормален човек няма да мята камъни по хората, камо ли пък националист да замеря съотечествениците си.
18
2
 
38
 
! Отговори
ike преди 4 години
Короната се лекува, ама човешката простотия си е за цял живот.
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А искат да им съчувстваме, да им помагаме да станат член на ЕС??? Дори когато свалят граждански самолети!
16
1
 
54
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Хора, това е болест, заразна, но повече ни е страх защото е неизвестна. От грип и от катастрофи по отделно гинат в пъти повече хора годишно, отколкото от Корона. Застрашени са най-вече по-възрастните. Не разбирам защо са хвърляли камъни по автобуса, честно. Замислете се, как вие щяхте да се чувствате ако вие сте били по някакъв вид работа,или ако ше екскурзия в Китай и се намирахте в тоя автобус в собствената си страна. Позорно е това.
15
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи украйнец и повече не го обиждай. Онзи акстремист още ли е посланик на Украйна в България? Лудото Юле какво стана с него? Нали то бе причината за разрива между ЕС и Украйна? Нали бе много болна и трябваше да се лекува спешно в Европа, а не да седи в затвора за корупция? Както нас ни настискат затваряме плитици и магистрати. На всичко отгоре призоваваше за паравоенни формирования! Ако това го каже сръбски или руски политик, цялата"демократична"общност ще изригне.
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете първите 10 странички на "Чевенгур" и ще видите нивото на матряла по земите наречени Украйна.