Съдът прекрати делото за унищожената дюна на "Смокиня"

Две експертизи доведоха до неочакван обрат
Обновена: 20 фев 2020 18:14 | 20 фев 2020 18:10, Александър Попов
24
Съдът прекрати делото за унищожената дюна на "Смокиня"
Снимка: Булфото

Неочакван обрат претърпя делото за унищожаване на 100-годишна пясъчна дюна в къмпинг "Смокиня" край Созопол.

Бургаският окръжен съд прекрати делото за унищожаване на 100-годишна пясъчна дюна в къмпинг "Смокиня" край Созопол. Решението е взето заради констатирани нови фактически положения, различни от събраните доказателства в хода на съдебното следствие.

В официално изявление бе съобщено преди минути, че "съдът следва да разгледа делото в рамките на фактическите положения, посочени в постановлението. Когато установи нови, съдът прекратява делото и го връща на държавното обвинение", съобщава "24 часа".

Обратът настъпил след изслушване на две нови експертизи, според които нямало унижощен, а увреден участък от дюнните местообитания. Освен това се оказало, че повредената пясъчна дюна не се намира в процесния имот, собственост на подсъдимия Иван Нончев.

Определението на Бургаския окръжен съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари, аз викам да оставим днешната работа за утре, че и без това скоро ще стане утрешна, пък утре да ги почнем по-отрано, а? Какво ще кажете?
17
1
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
той гешефтчев за това ги лОви, да могат аверчетата му да ги пускат. хем агнето цяло, хем вълкът сит, хем мутретата на совбода, хем народнияв гняб и жажда за мъст утолени.
16
0
 
22
 
! Отговори
висок преди 4 години
Абе маймуни, мутрата която изорадюните е женен! Жена му е съдия в окръжен съд в Бургас!!! Вие какво очаквате?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дюните със злато са седесарски душевен онанизъм, докато разрушената дюна я видя цяла България, както и видя арогантното действие на самозабравилия се собственик на парцел на първа линия.
14
3
 
1
 
! Отговори
а бе за куп пясък преди 4 години
била ли да го задявате човекът, БКП изнесе цели дюни със злато по време на перестройката без никой нищо да им каже, а сега че някой разровил една купчина пясък експертизи правите, перверзници!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията си има държава!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Лаик преди 4 години
Новината малко ме изненада, но като се поразмислих, май всичкото ни е сбъркано и затова си идва и на мястото. Става ясно, че едни нови 2 експертизи обръщат делото за дюните. Без достъп до пълното им съдържание, няма как човек да се запознае, анализира и изготви мнението си относно тяхната пълнота и обективност.Ако точещото се от години заснемане и картографиране на дюните по морето беше направено, нямаше да има нужда от изготвянето на въпросните оценки, нито можеше да се фриволничи с фактите.
11
2
 
18
 
! Отговори
X преди 4 години
Унищожават дюни, изсичат гори,застрояват пясъчни ивици,правят си частни пристанища на брега на морето, замърсяват реки, тровят въздуха ... защо ли при социализма нямаше такива неща? 30 години унищожение на България! Съд няма, полиция и жандармерия действат , както преди 09.09.1944! Смърт на фашизма-свобода на народа!
10
1
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 11 Защото ние не сме нито САЩ , нито Русия , а сме България.И двете държави не могат да ни бъдат пример в живота.
9
24
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Не мие ясно, защо тези обрасли с трънаци пясъчни дюни са толкова важни ?Само загрозяват крайбрежието. Заравнявай. Не дай боже в имота ти да се настани дюна.Ликвидиран си.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се безпокойте. След 30 години някой като Гешев ще ревизира съдебните решения.
7
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ние,ние,ние смеслаба държава,мафията всичкотук си управлява,унищожава безумно,даже столетница дюня !
6
1
 
32
 
! Отговори
Батка с трактор преди 4 години
България - страната на неограничените възможности!
5
5
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ей затова свалиха бай Тошо - да грабят на воля, безнаказано !
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нямало унижощен, а увреден участък от дюнните местообитания.Виждате ли силата на парите? Добре дошли в държавата на мафията
3
1
 
28
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
МАФИЯ БЪЛГАРИЯ най корумпирана държава
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние очакваме тия да вкарват хора в затвора, които Гешев лови. Поне да дефинират понятия увредена и унищожена дюна. Ако трябва да отидат и да видят - дюна няма, собственикът е парадирал, че ще я премахне, че му пречела на гледката. Кажете състава, взел това велико решение!
1
1
 
51
 
! Отговори
zeus преди 4 години
За някой лев съдиите са готови да отменят и природните закони в полза на плащащия ;)