Пуснаха под домашен арест Невена - банкерката, източила 1 млн. от любов

Разследването по делото било хаотично и без много книжнина
Обновена: 20 фев 2020 15:03 | 20 фев 2020 14:39,
30
Пуснаха под домашен арест Невена - банкерката, източила 1 млн. от любов
Снимка: Pixabay

Окръжният съд във Варна реши да пусне под домашен арест банковата служителка Невена Йорданова, задържана под стража в края на миналата година по обвинение за отклоняване на над 1 млн. лева от сметки на вложители, съобщи "Фокус".

Още по темата
На свое заседание, в мотивите си за изменение на мярката "задържане под стража" в по-лека, съдът посочи, че въпреки изтеклия 3-месечен срок от ареста й, разследването по делото е хаотично, а в приложените папки има твърде малко книжнина, съотносима към предявените доказателства.

В съдебната зала беше заявено също, че е актуален въпросът, дали би било възможно обвиняемата да присвоява средства в такъв дълъг период, ако съответните многобройни служители в отдела за банкова сигурност във финансовата институция, са си изпълнявали задълженията. В отговор на опасенията на прокуратурата, че Невена може да е заделила част от откраднатите суми в сметка и ако бъде пусната извън ареста, ще може да се възползва от тях, съдът посочи, че още при образуваното досъдебно производство, жената е подписала запис на заповед за 1.5 млн. лева. Освен това беше заявено, че явно тя няма настройка към извършване на престъпления и не може да се укрие или да извърши друго деяние.

Банкерката Невена източила милиона от любов, обектът - от Монтана

Самата Невена Йорданова каза през сълзи от съдебната банка, че признава вината си и е съдействала напълно при разкриването на престъплението, поради което иска по-лека мярка за неотклонение.

В залата представителят на държавното обвинение настоя няколкократно, че обвиняемата е проявила сериозна изобретателност, присвоявайки суми от банкови сметки в продължение на дълъг период от време. Според прокуратурата, в продължение на почти две години, Невена е осъществявала добре обмислени механизми и е проявявала целенасоченост в тази си дейност. В крайна сметка тя е успяла да отклони близо 1.39 млн. лева.

Според обвинението не е сигурно, че обвиняемата няма да извърши друго престъпление, след като така целенасочено е мамила системата и се е опитвала да свие до минимум опасността да бъде разкрита. Освен това, от държавното обвинение посочват, че тя е съдействала на разследването, но си личи бягане от подробности. Друго подозрение на прокуратурата е, че Невена е отклонила някаква част от сумата към трета сметка. Също така, когато е била разкрита, тя се е обадила да съобщи на мъжа, заради когото твърди, че е теглила сумите.

След заседанието 38-годишната жена ще получи устройство за дистанционно наблюдение. Ако прокуратурата реши да обжалва решението на съда, следващото заседание на въззивната инстанция ще се проведе на 25-ти февруари от 10 часа в Съдебната палата в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма любов трябва да е била.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хехе седем годинки безвъзмезден труд, срещу 1 милиона лева. къде да се запишем бе колега? че и пълен борд и рум сервиз у затвора. па и в затвора мое плати на некоа шиганьорка да бачка за нея. даже може да плати на пазвантките да я носят на носилка като римска аристократка от едно време.
25
1
 
8
 
! Отговори
Кандидат жених преди 4 години
Невенке, обичам те, кога започваш работа?!?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е българския съд. Честито на ужилените. Ще пият една студена вода.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак си, като чета за тази Невена ми се иска да вляза в спор с някоя еманципирана жена, за например - "колко добри шофьорки са жените" или направо колко са по-печени от мъжете във всичко :)
22
2
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
За кокошка няма прошка за милиони няма закони! Очаквайте още такива "банкерки", източили сметки заради любов!
21
1
 
10
 
! Отговори
Монтана преди 4 години
Браво , браво , може и да я направите изп.директор на банката ...Я имам вишу икономика - още сеги утодим да кандидатствам из банките !
20
7
 
9
 
! Отговори
Жената не е виновна преди 4 години
Тя е била под въздействието на любовта, а както се знае, любовта е сляпа и не гледа къде дава...
19
1
 
20
 
! Отговори
Нено преди 4 години
Това е съдът в България... Нищо ново
18
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ще си остане стара мома Невенчето.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
За доказана кражба на милион домашен арест, за недоказан подкуп строг затвор и белезници в съда. Гешефт пауър
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 2Не само и омразен на кмето и властта
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешефтарите са големи балъци, няква касиерка им се изплю в лицето. Буквално. С такава прокуратура е чудо, че има изобщо някой осъден.
14
1
 
5
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Ако беше учителката,но тя няма един милион джобни.
13
1
 
17
 
! Отговори
Теди Николова преди 4 години
Това е злоупотреба със служебно положение. Така че никакво помилване. Най-строга форма на санкциониране. Задържане под стража и 7 години безвъзмезден труд. Това е. Тази държава иначе никога няма да се оправи.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спешно си търся работа в банка
11
1
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
То да не излезе,че всички в банката са крали и тази да гърми целднасочено.Парите са откраднати ,а доказателства няма,голЕм смЕх.
10
1
 
29
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Милиарди от КТБ изчезнаха и никой не осъдиха, камо ли някаква дърта мома за 1млн.Уникална Държава!
9
2
 
23
 
! Отговори
Ихаа преди 4 години
ЗАПИСНА заповед.... , някой НАТУРАЛЕН акт нямаше ли да напишете и него...
8
1
 
17
 
! Отговори
Домашен преди 4 години
Домашен арест.. Имах един такъв познат митничар от едно сливенски село сме.. Цял ден висше и играеше карти и шах на центъра на кафенето