България - на 45-то място за отглеждане на деца. Норвегия - на първо

Страната ни е следвана от Куба и Бахрейн
19 фев 2020 21:00, Петя Славова
179
България - на 45-то място за отглеждане на деца. Норвегия - на първо
Снимка: БГНЕС

България заема 45-то място в света като държава, подходяща за отглеждане на деца. Това сочи доклад, изготвен от експерти в Световната здравна организация, медицинското списание "Ланцет" и детския фонд на ООН Уницеф.

Документът, озаглавен "Бъдеще за децата на света?", започва с отрезвяващо твърдение: "Нито една държава не защитава адекватно здравето на децата, заобикалящата ги среда и бъдещето им. Здравето и бъдещето на всяко дете и младеж в световен мащаб е под непосредствена заплаха от влошаване на екологията, изменение на климата и експлоатационни маркетингови практики, които подтикват децата към консумация на бързи храни, подсладени напитки, алкохол и тютюн".

Създаден е индекс, който измерва степента, в която децата "процъфтяват" в съответните държави, като са взети предвид показатели за здравето и богатството в 180 държави, както и бъдещи заплахи за благосъстоянието на децата, отчетени посредством данните за емисиите на парникови газове.

Начело на класацията е Норвегия, следвана от Южна Корея, Нидерландия, Франция, Ирландия, Дания, Япония, Белгия, Исландия, Великобритания, Люксембург и Сингапур.

България е поставена на 45-то място, следвана от Куба и Бахрейн.На последно място за добри условия на живот за децата е Централноафриканската република.

Съседните на България страни са класирани по следния начин: Гърция е на 31-во място, Северна Македония на 40-то, Сърбия на 48-мо, Турция на 60-то и Румъния на 80-то място.

Експертите, изготвили доклада, смятат, че най-бедните държави трябва да изминат дълъг път, за да осигурят на децата здравословен начин на живот.

От друга страна, богатите страни застрашават бъдещето на всички деца посредством замърсяването на природата с въглерод, което ще доведе до изменения в климата и екологична катастрофа.

Подчертава се, че нито една държава не е постигнала добри резултати и по трите параметри за процъфтяване, устойчивост и справедливост спрямо децата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
3
 
8
 
! Отговори
поредна партенка преди 4 години
Норвежците са изключително студени и мн сбърkани хора. Мой приятел българин избяга ужасен от норвежката си съпруга, която предпочиташе да се грижи за агнета (у дома, с памперси, спящи в леглото й), а децата й - родни и приемни - бяха оставени на самотек!Основният им стремеж е да трупат пачки, а основното забавление да си махат главите с пиячка и разни интересни субстанции. И друг близък се ожени за нарвежка, и той не издържа и 2 години, и то в епохата преди джендъризма!
131
5
 
5
 
! Отговори
Оги от Брацигово преди 4 години
Ауууу сакън! Ако може така на майчин език да започна хахахаха!Наистина няма по-гелеми *** от тея Норвежци. Даже англичаните, които са в бая голям процент *** са пред тях. Никаква култура, нямат индивидуална мисловна дейност но пък с тотално промити мозъци. Семейството като структура там изчезва буквално. Краен резултат ще бъде пълно с млади момчета объркани съд своятата сексуалност, и млади момичета пръскани от йе.бан от арабели.
130
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 132Това да си нормален български родител на територията българска е нещо много ненормално за месните български вундеркинди. Ако не се раздават шамари и крещят ругатни децата задължително ще станат *** според една силно развита народностна българска политология. Прогресът е на лице!
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 128Точно по този начин в Норвегия се гарантира, че алкохолици, наркомани и друг *** няма да отглеждат деца и да създават себеподобни. Материал не е нужен никому. Ако си изряден родител никой няма да ти вземе децата.
128
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 125. Слушай какво анонимко, не приказвай без да знаеш. Първо на първо, синът ми е над 18. И второ, загубих майка си когато бях малко над 20. Така че не смей да ми говориш за мама и тате, че мамцта ти....
127
2
 
8
 
! Отговори
всичко е корупция преди 4 години
Норвегия е един от големите донори в СЗО и УНИЦЕФ- затова е първа!
126
6
 
11
 
! Отговори
Норвегия? преди 4 години
Каква ще да е тази класация, в която 1 е страна с право да отнема за щяло и нещяло деца, приом повече от варварски и в която страна не отдавна имаше един ненормалник, дето ходеше да ловува деца в детски парк... Мерси, не искам да живея в победителя от тази класация...
125
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 112Ти внимавай тебе да не те прокълнат с тези заръки. Че знам не едини родители дето сега се чудят и се вайкат какво да правят като си изгониха децата в чужбина и те не искат да чуят за тях. Бokлуk нещастен...
124
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В такава студена и мрачна страна колко да им е забавно на децата?
123
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SharkЕ друго си е да лежиш на плещите на мама и тате до 45 годишна възраст.Мама да ти готви, тате да ти купува ракията, па ти да се биеш у гърдите, че си големия мъж.
122
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде.Та нали в Норвегия им отнемат децата и ги правят *** от тригодишни!
121
9
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Да бе, Норвегия, стига глупости. Тея хора нямат никакво родителско чувство, може ли да изгониш детето си щом навърши 18г. А?! И никакво чувство за семейство и семейни ценности. А най-лошото е, че искат да го наложат над Европа, няма да го допуснем!
120
8
 
10
 
! Отговори
сс преди 4 години
в България децата стават мъже и жени а в тези първите ***....
119
5
 
12
 
! Отговори
СКОРО, СЪВСЕМ преди 4 години
скоро Норвегистан ще стане държава на *** малцинства както ГЕРМАНИСТАН
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България всичко е на разделение и децата така едните са на родители които работят плащат данъци на държавата и нещо не получават за отглеждането на деца а само ги смуче държавата -другите деца са тези които се изполват от родителите им за получаване на детски и др.надбавки и с всичко останало е така едни пащат максимални осигуровки и получават минимално разбиране като онези които плащат минимални осигуровки и получават същото -не знам дали така е в норвегия ама явно не е
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проблема ни е само бедността!
116
1
 
17
 
! Отговори
ха ха ха, преди 4 години
така е, но ние сме на последно място по отглеждане в собствени семейства, а Норвегистан - в семейства на ***, лес-бийки е гейо-ве и мюслюмани
115
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Айде данъците оправдание, ако децата не могат да си позволят да го купят го продават на друг, не го продават само на децата си, а родителите си гледат живота. Е лошите българи за това ги гледат цял живот, щото не ги обичат сигурно. Нали гледам навсякъде какво е дундуркане и глезотене, носене на чантата, угаждане и какво ли не.Отидете на детска площадка или въобще ако имате деца ще се убедите, при взимането на децата от детската,от училище,различните занимания и какво ли още не.
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жилищата се продават заради ненормални наследствени данъци. В някой страни стигат до 40-50%, затова минава един договор за продажба, пък там кой на кого и как те си се разбират. Много малко са страните като България с 0% дарение, наследство по пряка линия. Иначе, че са скотове един с друг, има много такива, но има и нормални хора с нормални семейства. Материалното не може да води в класации за отглеждане на деца. Любов и грижа са ключовите фактори.
113
1
 
11
 
! Отговори
до 110 преди 4 години
Имах предвид едвам дочакват да наършат 18 години за да ги изгонят от къщи да си търсят късмета по белия свят, тук е обратното