Русия забрани на китайци да влизат в страната заради коронавируса

Нови по-драстични мерки в китайската провинция Хубей
19 фев 2020 13:10, Елка Василева
8
Русия забрани на китайци да влизат в страната заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че забранява влизането на руска територия на китайски граждани считано от 20 февруари. Това е нова драстична мярка, целяща да спре разпространението на коронавируса, появил се първо в Китай, отбелязва Франс прес.

"Влизането на китайски граждани през руските граници се преустановява временно от 20 февруари за командировки, частни пътувания, пътувания с цел учение или туризъм", заяви Татяна Голикова, вицепремиер, отговарящ за здравеопазването в руското правителство.

Още по темата

Централната китайска провинция Хубей пък обяви, че ще приложи още по-драстични мерки за издирване на пациенти с температура с оглед възпиране на разпространението на новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Синхуа.

Властите на Хубей ще проверяват данните за всички пациенти с температура, посетили лекар от 20 януари насам. Ще се проверяват и случаите на пациенти, купили без рецепти, медикаменти срещу кашлица и температура както в обикновените аптеки, така и в онлайн аптеките. Откритите хора ще бъдат прегледани и ако е необходимо поставени под карантина или хоспитализирани.

Същевременно в Женева представителят на Световната здравна организация по въпросите на извънредните ситуации Майк Райън заяви, че строгите мерки, взети от Китай, са забавили разпространението на коронавируса зад граница с две-три седмици, предаде ДПА.

Посланикът на Китай в Брюксел Чжан Мън пък заяви, че икономическото въздействие от епидемията от коронавируса ще бъде ограничено, краткотрайно и управляемо, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: КитайРусиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
това е щото руснаците са т ъ п и ал кохол ици, нали така?!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ако са японски граждани, които са били в Китай?!? и тях ли ще спрат? Ами ако са руски граждани от монголски произход, празнували китайската нова година в зоната на вируса? няма как да го спрат този вирус по такъв балъшки начин. СЗО казват, че стигне ли вируса до Африка, тогава работата става дебела заради нивото на хигиената и здравеопазването там. От там вече може да отиде навсякъде, защото в Африка няма кой да спре пътуванията както Китай и Русия правят. Вече има случаи в Египет, тик-так..
5
2
 
8
 
! Отговори
До бай Митьо преди 4 години
Добре, че Господ е българин, 'щото ако тук се случи нещо подобно всичките ни съседи ще си затворят границите и ще си останем като на самотен остров... Е, и със нашата здравна система ще има да се изнедваме
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Природата си знае работата.Няма войни има вируси!
3
3
 
8
 
! Отговори
До1 преди 4 години
Апелирам да спреш да т'ролиш!
2
1
 
16
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Добре, че китайците са стриктни и дисциплинирани. Ако беше тръгнал този вирус от другаде не ми се мисли.
1
7
 
7
 
! Отговори
SS преди 4 години
Каквото и да правят вируса няма да ги прескочи.Апелирам към всички да се подготвят поне екзистен минимума.Купете си маски.