Без глоби за шофьорите без винетка по Северната тангента

От АПИ и Столичната община общеха, че няма да наказват шофьорите
19 фев 2020 09:42, Ния Христова
20
Без глоби за шофьорите без винетка по Северната тангента
Снимка: БГНЕС

Няма да глобяват шофьорите, които бъдат хванати да карат без винетка по Северната тангента, както и няколко други пътища край София. В понеделник вечерта жители на Нови Искър излязоха на протест и спряха движението, защото са притеснени от глобите.

"Със Столичната община водим разговори по отношение на участъците, които желаят да бъдат освободени от заплащане на винетните такси. Хората по тези пътища не се глобяват, не се генерират фишове за глоби, защото сме в процедура по подписване на споразумение със Столичната община", посочи Георги Терзийски, председател на УС на АПИ, пред Нова тв.

"Установени са 805 нарушения, по които са генерирани 730 фиша, а останалите са заплатили компенсаторна такса на място. Нито един от тях обаче не е жител на населените места, за които Столичната община е заявила желание да бъдат освободени участъците от винетни такси", допълни още Терзийски.

"Не мисля, че беше грешка пускането на тол системата. Ние категорично заявихме нашето желание до всички населени места на територията на Столичната община да има трасе, по което да се пътува без винетен стикер", коментира Зафир Зарков, зам. - председател на комисията по транспорт и туризъм в СОС.

Още по темата

"Получихме уверение, че докато този разговор приключи, надявам се съвсем скоро, няма да има санкционирани по тези въпросни маршрути. Разумният срок за постигане на споразумение би следвало да е до седмица или до следващото заседание на Министерския съвет", допълни Зарков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Ми кажи го като информация където трябва.Ама само ако си сигурен. Приказки от рода на "две жени ми казаха" нямат стойност.
18
1
 
4
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 4 години
''които бъдат хванати да карат без винетка''-Хем ни ХВАЩАТ, хем НЕ ни глобяват! Много е ларж ГРОБарското правителство.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако купиш кола на лизинг, тя 99% ще е собственост на лизинговата компания или продавача, чието седалище е София и автоматично от селянин за АПИ ставам "столичанин", така ли става? Що за юридическа малоумщина? Ако ще махате глоби, трябва да е за абсолютно всички! И без това този път е строен с парите на всички българи
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямат право да освобождават от винетни такси на база на жителство, това противоречи на Конституцията. Аз ще платя седмична винетка ще стигна до София и ще стоя там цяла година. Ако е общински път нямат право да слагат каквито и да е такси, ако е държавен, нямат право общината да освобождава от такси. Единствения вариант е общината да плаща на АПИ с данъците на жителите за да им е безплатно. Всичко друго е противоконситуционно. А и пътят е все още държавен
15
2
 
5
 
! Отговори
Ss преди 4 години
Защо няма? Пътя е държавен а не на общината ! Да прехвърлят собствеността на общината и тя да се грижи за него ! Аз съм против с моите пари да се плаща масрафа на някой който не иска да плаща ! Как може хиляди хора да пътуваме до други населени места и да си плащаме а щото бил софиянец на 20км от околовръстното не можел да плаща? Аз до Бургас не сакам да плащам за тия 15км дето ги ползваме но знаем , че когато искаме трябва да даваме !
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на кое точно трябва да си жител? На София или на селата?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи май още не си чул за "тол" системата
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво значи "жител"?! Може да е на почивка там и да е стигнал с дневна винетка до града и да си кара в рамките на града? Това е противоконституционно. Няма такова нещо жител-селянин. Освен това, от къде знаят, че е жител, може да има адресна регистрация там да живее там от 20 г., но колата да е на майка му от Каспичан. Какво са проверявали, регистрацията на колата или адресната регистрация на собственика?! И за двете нямат право да правят "изключения", или за всички или за никой.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах защо тежките камиони, които разрушават пътищата, плащат в пъти по-малко от леките коли?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма да има глоби по сев.танг.,защо са насочили тези бинокли надтрасето.Картофка и мусиркин ги тресе,че там няма да има такси и се опитватпо подлия начин(както винаги ) да я въведат.Един двама,десет,ще им се размине,но после поединично ще глобяват и ще се самовъведе. Или много се краде, или нещо ни натискат да ни унищожат отвън.Сталин-ка недоплува за добро.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нашия блок има 4 жени с ТЕЛК, 2 от рях никога не са работили, другите 2 разказаха на съседите че са платили 3000лв.Казвам го само за информация де.
8
1
 
5
 
! Отговори
Престъпниците преди 4 години
от АПИ ще глобят всички дето автоматично са им генерирали фишове. Там работят роботи, за които не съществуват аргументи в посока собствената им виновност и нарушаване на закона и евродирективите. Но глобите са по-големи дори от тези да караш на червено. Същевременно тировете, за които се твърдеше че се разработва тази ТОЛ система не плащат за пътищата по които се търси винетка, което нарушава права на гражданите. Питам има ли съд в тази държава да осъди тези престъпници?
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5:Това което показаха вчера от протеста беше няколко небръснати, с анцузи адидас и едно дете се клечеше ... общо около 20 човека Пародия
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
e са кво? Само жителите по северните квартали ли няма да плащат? А нас другите, които ни се налага да минаваме от там за работа?
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два три протеста с общо 200 човека и управляващата мафия кляка.
4
1
 
8
 
! Отговори
alf преди 4 години
крийте номерата до тогава и протести нон стоп.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тази година имате изтичащ ТЕЛК не си плащайте данъците. Ще ви излъжат и оберат по най-долен начин. Фандъкова е изчислила данъците без отстъпки за остатъка до края на годината, а после пари не връщат.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво означава "общеха"? Ния, Ния....
1
1
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
А тези, които са платили?