Съветник на Джонсън обвърза интелекта на човека с расата

Андрю Сабиски подаде оставка заради расистките коментари
18 фев 2020 17:30, Елка Василева
81
Съветник на Джонсън обвърза интелекта на човека с расата
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Съветник на британския премиер Борис Джонсън подаде оставка, след като станаха публични негови онлайн коментари, направени преди време, в които той свързва интелекта на човек с расата, предаде АФП.

В свой пост в интернет Андрю Сабиски твърди, че афроамериканците имат по-нисък коефициент на интелигентност, отколкото белите американци.

Освен това в публикация през 2014 година Сабиски пише, че начинът за спиране на нежелани бременности, които “водят до създаването на постоянна нисша класа“, е да бъде наложено ползването на контрацепция.

В пост в Twitter съветникът написа, че се оттегля от поста, защото не иска да бъде някой, който създава проблеми.

Официалният говорител на Борис Джонсън отказа да коментира Сабиски, противоречивите му възгледи или дали премиерът е съгласен с тях, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наследствеността на IQ, освен всичко друго, не е идеологическа фантазия, а обективна емпирична находка. Днес е доказано толкова ясно как нещо може да бъде доказано само научно, че генетичният състав има думата във всички наши физически и психически дарби и дори особено важен в интелигентността. Наследствеността на биометричния интелект (IQ) е почти толкова висока, колкото на телесния размер. Тя е от 70 до 85 процента итова означава че се дължи на различията в основните гени.
70
2
 
6
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
ми прав е човека. Ако чер.ните бяха интелигентни, белите щяха да им бъдат роби а не обратното. Някой нобелов лауреат черен, че нещо не се сещам?
69
3
 
1
 
! Отговори
Атлантида преди 4 години
Мустака го каза по друг начин. Иначе за пред публиката се разиграват големи циркове и шоута.
68
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До маусМоите съболезнования ! С такива приятели - не ти трябват врагове !
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и така да е, но пък цветнокожите са много по-добри в спорта и музиката например, така че трябва всеки да използва силните си страни и да живеем в мир всички.
66
9
 
4
 
! Отговори
маус преди 4 години
повечето от моите цветнокожи приятели на острова са доста по интелигентни и образовани от всички мои бг приятели на същия този остров
65
3
 
1
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Аз съмкакво му е българското освен родителите?човека е израснал в америка и няма нищо общо с бг освен роднински връзкидори името му не е нашеманталитета със сигурност също не е образуванието и изграждането му като личност е американско посочи кое му е българско? не на родните му а на него самия
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия работи са доказани с тестове, ама няма как да се признае теорията на Хитлер за расите. На нобелов носител му взеха всички награди за подобни коментари преди година - две.
63
4
 
3
 
! Отговори
Чичкото с мустака преди 4 години
Прав е, колкото и да не му харесва на някой това.
62
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Свобода на словото май ас.
61
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са хуни, братя с маджарите и далечни братовчеди на монголците. Българите са дошли от степите на централна азия, от АЛТАЙ. Такъв народ няма как да има високо IQ. Това са диви, сурови, войнствени и природно зли народи и унищожители на цивилизации. Унгарците са злобни като нас българите. В цял свят строят мостове, а ние с унгарците строим огради. Закодирано ни е да мразим всичко различно от нас самите. Най-обичам да мразя е казал шопа. Иначе сме били гостоприемни. Смях.
60
4
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Монголите владеят Русия 250 години,ама викаш неуспешни са били.Знаменитият Александър Невски е бил техен васал.Ходил е да се кланя на хан Бату,за да му даде разрешение да е княз на Новгород.Ама Бату го е изпратил да ходи чак в Монголия при великият хан Гуюг.И Невски е пътувал няколко месеца сам да стигне до Монголия.А волжките българи побеждават малък монголски отряд.Впоследствие са разбити и столицата им е разграбена от монголите.
59
6
 
3
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
До НИКЕСлавяните като общност или име възниква през 18 век от Екатерина Велика.Преди руската империатрица, названието славяни не е споменавано никъде в древноста.
58
3
 
2
 
! Отговори
НИКЕ преди 4 години
Аз тука изнасям лекции ама кой ще ми плаща?Русокосите европейци известни като Славяни и Германци са поначало напълно чужди на Римската империяПърви ги споменават ЕЛИНИТЕ и май са имали предвид СЛАВЯНИТЕ че живеят чак до УРАЛ под името ХИПЕРБОРЕЙЦИВтори за ХИПЕРБОРЕЙЦИТЕ доста по-късно споменава Александар Македонски казвайки че са около ЛаМанша над Франция и Британия и май е говорил за СкандинавцитеТо че е истински документ и факт е ясноНо дали наистина това са имали предвид незнам
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В миналото Азия е била много по-развита от изостанала Европа,погледнете историята,а още по-назад в миналото пък Египет също е бил доста развит.
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НИКЕХахахааааа,наври си глупостите отзад!Ела да покажеш документ да ги изследваме химически,за да ти докажа,че това са глупости и измишльотини,дори Омировата "Илиада" уж е писана през 15 век,но ако направим анализ на хартията може да излезе и че е от 17-18 век.
55
5
 
4
 
! Отговори
НИКЕ преди 4 години
До Анонимен 52Трябва да ми плащаш да те ограмотявамРимската империя е на фундамента на ТРАКО-КЕЛТИТЕКъм тракийския клон спадат и самите Гърци,Испанци че даже и Португалци и прочиеЛатините и Римляните са трако-келтска мешавица но с уникална единтичностЕдин от най-известните в цял свят ЕЛИНСКИ историци е написъл още преди около 3 000 години:"ТРАКИТЕ СА НАЙ МНОГОБРОЙНИЯ НАРОД НА СВЕТА"Ама в неговите знанияЧаткаш ли
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 55Войската на монголите отива да воюва с руснаците,но неуспешно и на връщане,войската им е унищожена от волжските българи. На монголите им се налага да събират хора от където намерят,за да направят нова армия и затова не са били единни.
53
3
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Веднага ти давам пример.Монголите са владели половината свят и ако не са се били помежду си,щяха да владеят и целия свят.Имали са ресурси,ама нямат големи постижения другаде освен във военното дело.Интелектът са го имали,но е бил насочен към война и нищо друго.Затова и културата има голямо значение.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХХХНапример арабския Авицена,персийците в миналото,преди да бъдат завладяни от арабите,също са имали учени,писменост и са били доста добри астрономи,арабите заимстват много неща от тях.Или египтяните например.