New Dacia Duster

Формула Е: Jaguar спечели, Aбт “летя”

Формула Е: Jaguar спечели, Aбт “летя”

Формула Е: Jaguar спечели, Aбт “летя”

Реклама Nissan X-Trail
Доста див и непредвидим се оказа уикендът на Formula E в Мексико. Мич Евънс отпразнува победа в четвъртото състезание за сезона с Jaguar. Антонио Феликс да Коста (DS Techeetah) завърши втори, а Себастиен Буеми е трети на подиума с Nissan.

Фокусът на надпреварата обаче падна върху Даниел Абт - първоначално пилотът на Audi бе отведен в болницата след жестока катастрофа по време на тренировката, но в крайна сметка се възстанови бързо и успя да участва в състезанието.

„Това беше най-насилственото въздействие в кариерата ми” - каза Абат. - “Радвам се, че колите са толкова безопасни и че оцелях в края на деня сравнително невредим. Беше голям подвиг за екипа ми да приготвят колата отново за състезания. Но, разбира се, беше ясно, че и за мен ще е много трудно състезание от почти края на стартовата решетка и практически без тренировки. Сега става въпрос за това отново да се приспособя максимално до Маракеш."

Немските производители и пилоти нямаха добър уикенд. Александър Симс се пребори за 13 позиции напред и завърши на пето място с BMW пред пилота на Audi Лукас ди Граси. Паскал Верлейн (Махиндра) също спечели две точки за деветото си място.

Останалите си отидоха с празни ръце. Максимилиан Гюнтер (BMW) пропусна точките с единадесетото си място. Андре Лотерер, който беше стартирал от полпозиция, трябваше да се откаже преждевременно след повреда на своето Porsche. Дуетата на Mercedes Щофел Вандорн и Ник де Врие също останаха без точки. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan създаде уникални кимона за конкурентите си във Formula E (Видео)

Мар 27, 2024