New Dacia Duster

НОВ УЕБСАЙТ, ПОСВЕТЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ЗА ВСИЧКИ

НОВ УЕБСАЙТ, ПОСВЕТЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ЗА ВСИЧКИ

НОВ УЕБСАЙТ, ПОСВЕТЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ЗА ВСИЧКИ

Реклама Skoda Stock
Groupe Renault, с подкрепата на своята фондация и асоциацията Prévention Routière (Безопасност на пътя), обединяват усилия за повишаване на информираността относно опасностите и правилното поведение на пътя, като създават уебсайт, подходящ за всякакви аудитории: road4us.org

Уникална инициатива, вдъхновена от тревожно наблюдение

Според доклад на Световната здравна организация (СЗО) за 2018 г., пътно-транспортните произшествия са основната причина за смъртност при хора на възраст от 5 до 29 години и отнемат 1,35 милиона човешки живота годишно или по 1 човешки живот на всеки 24 секунди в световен мащаб.

За да предоставят полезни отговори на този обществен здравен проблем, двамата партньори предварително идентифицират основните причини за пътно-транспортните произшествия и рисковото поведение на пътя. Това проучване, стимулирано от изследването на СЗО, позволява на партньорите да установят насоки за превенция на основните рискове: алкохол, каски, предпазни колани, наркотични вещества, мотоциклети, пешеходци, смартфони, велосипеди, видимост, скорост и т.н.

Универсален, забавен и безплатен
Уникален в световен мащаб, уебсайтът Road4us е предназначен да бъде лесен за употреба и достъпен за всички участници в пътното движение, било то пешеходци или водачи, независимо от тяхната култура, възраст или образователна степен.
За тази цел са измислени семпли илюстрации, с универсални кодове, без текст или културни конотации. Тези безплатни за изтегляне визуализации могат също да се използват свободно от преподаватели, учители или асоциации, желаещи да ги представят пред обществеността с цел повишаване на осведомеността по въпроса.



Навигацията на уебсайта е налична на 7 езика: френски, английски, испански, португалски, китайски, арабски и хинди.

Road4us e тестван предварително сред широка гама аудитории и е също инструмент за участие и развитие. Интернет потребителите могат да оценяват всяка илюстрация и да предлагат подобрения, за да се отговори по-точно на нуждите на участниците в пътното движение и да се подобри разбирането на съобщенията.



Association Prévention Routière: Създадена през 1949 г., Асоциацията е призната за организация от обществен интерес през 1955 г. С цел намаляване на смъртните случаи и наранявания вследствие на пътни инциденти, организацията достига хиляди хора всяка година чрез 38 000 дейности за повишаване на осведомеността сред децата и младите хора, както и сред служителите и други уязвими лица, като пешеходци, велосипедисти и възрастни хора. Асоциацията развива дейност на територията на Франция благодарение на своята регионална и местна мрежа и на активното участие на 1 500 доброволци. Тя е подкрепяна от 80 000 членове и дарители, няколко местни власти, дружества и много партньори, включително асоциацията Attitude Prévention. Организацията участва в публични дебати и е движеща сила за много предложения, както в национален, така и в международен план.
https://road4us.org/en

Renault Foundation: създадена през 2001 г., тя въплъщава хуманистичните, социалните и обществените ценности на Groupe Renault. Първоначално фондацията е специализирана в сферата на висшето образование чрез своите програми за високи постижения, целящи да помогнат на по-младото поколение да се подготви за бъдещите работни места. От 2018 г. насам тя се развива в посока на корпоративната филантропия, подкрепяна от Groupe Renault в областта на приобщаващата мобилност, безопасност и устойчивост, със силен фокус върху регионите, в които развива дейност.
Фондацията създава многобройни партньорства с асоциации в сферите, в които осъществява дейност. През 2019 г. Renault Group Corporate Foundation подкрепя около 30 асоциации.
Играейки активна международна роля, тя координира местните фондации на Renault в Европа, Северна Африка и Южна Америка и е също така признат социално-икономически играч в много страни.

*Източник: www.renault.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024