Lasurit eshop

Новата Honda Jazz: само като хибрид - видео

Новата Honda Jazz: само като хибрид - видео

Новата Honda Jazz: само като хибрид - видео

Реклама Opel Stock
Honda отива на нови позиции с новия си Jazz. От това лято малката кола с просторния и особено гъвкав интериор ще се предлага само с хибридно задвижване и два варианта - „нормална версия“ и Crosstar.

Когато става дума за задвижването се оказва, че то се състои от "два компактни електрически двигателя, 1,5-литров DOHC i-VTEC бензинов двигател, литиево-йонна батерия и директно задвижване с интелигентен блок за управление".

Със своите 80 кВт/109 к.с., новият Jazz трябва да се ускори до 100 км/ч за 9,4 секунди и да развива максимална скорост до 175 км/ч. Производителят посочва консумация по цикъла на NEDC от 3.6 и 3.9 литра на 100 километра път.




Изисканата технология на Jazz прави възможни три различни режима на задвижване. В EV Drive един от двата електрически двигателя, захранвани с енергия от литиево-йонната батерия, задвижва директно автомобила. В хибридното задвижване бензиновият двигател задвижва втория електромотор. Като генератор, той произвежда енергия за двигателя с електрическо задвижване.

„В повечето ситуации на шофиране във вътрешността на града Jazz HEV автоматично превключва между електрическо и хибридно задвижване“, казват техниците. При високи скорости бензиновиат двигател също се включва и електрическият задвижващ мотор осигурява допълнителен въртящ момент, който крайна сметка постига много приличните 253 Nm.

В колата вече няма конвенционална трансмисия. Директното задвижване с фиксирано предавателно отношение осигурява директна връзка между подвижните компоненти, което трябва да позволи по-ефективно предаване на въртящия момент и по-равномерна реакция на движенията на педала на газта.

Jazz е запазил талантите си като компактен автомобил, но обемът на багажника му е между 298 и 1203 литра. И той отново има “вълшебните седалки”, които могат да се спускат и сгъват в зависимост от транспортираните стоки. Свързаността на модела е актуализирана, а за таблото по желание на клиента беше приложена комбинация от сензорен таблет и физически контроли, например за тези за климатизацията. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024