Lasurit

Daimler със слаб годишен резултат

Daimler със слаб годишен резултат

Daimler със слаб годишен резултат

Реклама Honda ZR-V
Акционерите на Daimler определено са недоволни от финансовия резултат на групата за 2019 година. Печалбата пада до 2.7 (2018-а - 7.6) милиарда евро. Причините за това включват преди всичко специалните глоби от аферата с дизела и направените инвестиции в развитието на електрически автомобили.

„Въпреки че нашите резултати през 2019 г. отразяват непрекъснатото силно търсене на нашите атрактивни продукти, ние не можем да бъдем доволни от печалбата“, - заяви изпълнителният директор на Daimler Ола Калениус. - "Преди всичко значителните специални такси се отразиха на финансовите ни резултати миналата година."

Бъдещето компанията си вижда и в CO2-неутрална мобилност и последователна дигитализация.

„Това ни дава възможност да използваме пълния потенциал в нашите продукти и процеси. За да се постигне това, инвестициите ни в нови технологии са нараснали значително. Ние сме решени да запазим нашата технологична лидерска позиция и същевременно значително да подобрим своята рентабилност." - добавя Калениус.

На Daimler явно се налага да спестява. Предприетите мерки в тази посока включват, наред с други неща, значително намаляване на материалните и административните разходи и намаляване на разходите за персонал с повече от 1,4 милиарда евро до края на 2022 година. Целта е да се постигне на световно ниво, социално приемливо намаляване на работните места, включително намаляване и на ръководните позиции. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024