New Dacia Duster

Състезателната програма на PEUGEOT във WEC продължава без REBELLION

PEUGEOT WEC

PEUGEOT WEC

Реклама Peugeot 408
През ноември миналата година, PSA Motorsport обяви, че след разглеждане на предложението й от страна на изпълнителния комитет на Groupe PSA, подразделението е получило зелена светлина за завръщането си на глобалната пистова сцена в лицето на шампионата WEC (World Endurance Championship) на международната автомобилна федерация FIA. През ноември компанията анонсира, че изцяло новият състезателен пистов автомобил с хибридно задвижване ще бъде разработен съвместно с REBELLION CORPORATION.

От PSA Motorsport анонсират, че преосмисляйки инвестиционната си политика и поставяйки край на всички свои състезателни дейности, REBELLION CORPORATION се оттегля от общия проект. От френската компания споделят също така, че промяната по никакъв начин няма да се отрази на програмата на Peugeot и състезателното й подразделение за развитието на проекта.

"Намираме се в ранен стадий на развитие на нашия WEC технологичен проект и приемаме решението на REBELLION, което ни отвежда към промяна на конфигурацията на нашата операционна система до 2022 година", коментира Жан-Марк Фино, директор PSA Motorsport. "Тяхното решение да се оттеглят не променя програмата на Peugeot . Ние продължаваме да работим с ентусиазиъм в променена конфигурация с нашия партньор TOTAL за разработването на състезателен автомобил, които ще бъде източник на гордост за Peugeot, и който ще бъде в синхрон с нашия енергичен преход". Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024