Как да подобрите храносмилането си, комбинирайки храните

Обърнете внимание и на тялото си и на това, кои храни не са подходящи за вас
17 фев 2020 22:05, Михаела Лазарова
2
Как да подобрите храносмилането си, комбинирайки храните
Снимка: istock

Как се чувствате, след като изядете нещо вкусно за закуска, обяд или вечеря? Ако имате неразположения, вероятно хранителните комбинации, които правите не са подходящи.

Вижте как може да подобрите храносмилането си, комбинирайки правилно продуктите. Също така е важно да обърнете внимание и на тялото си и на това, кои храни не са по принцип подходящи за вас. Ако обичате боб например, но той ви предизвиква проблеми, може би е добре да намалите консумацията му.

Гхи

Гхи е идеалната мазнина за приготвяне на почти всичко – зърнени храни, зеленчуци, боб, месо, риба, яйца, намазано върху филийка. Това е пречистено масло с уникални здравословни ползи, което може да закупите от повечето биомагазини. Повече за неговите хранителни ползи може да прочетете тук.

Сирене или кисело мляко

Може да ги комбинирате със зеленчуци, зърнени храни или да ги консумирате самостоятелно. Ето една рецепта за бърза и лесна салата, която да опитате.

Протеини със зеленчуци, които съдържат малко нишесте

Счита се за лоша комбинация да се консумира протеин с картоф или ориз. За да улесните храносмилането, може да комбинирате протеина с листни зеленчуци с високо съдържание на вода, като аспержи, краставици, тиквички, чушки, целина или броколи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Готвач преди 4 години
Много, ама много недодялана статия.