Lasurit eshop

Автомобилът на бъдещето: Автономна стая на колела през 2050 година

Auto Trader 2050

Auto Trader 2050

Реклама Opel Stock
Престижното английско издание Auto Trader разкри своето виждане за това, което предстои на автомобилната индустрия в сравнително обозримо бъдеще.

Крайният период, до който се разпростира предвиждането на Auto Trader е 2050 година, когато според изданието автомобилите ще приличат повече на конфигурируеми стаи на колела, отколкото на познатите ни в момента превозни средства. Тези транспортни средства ще бъдат изцяло електрически и автономни, ще могат да променят цвета на екстериора и интериора си благодарение на "дигитална боя" след конфигуриране през приложение за мобилен телефон, а по време на употребата им ще можем да спим, развличаме и дори да практикуваме някакъв вид спорт.

Преди да се стигне до горната ситуация, от Auto Trader имат евентуален план на развитие, според който следващите 10 години са подчинени на преминаването на автомобилната мобилност към такава, изцяло задвижвана от електричество. Според изданието, през 2030 година дизеловите автомобили ще бъдат рядкост, а в същото време автомобилите ще стават все по-лесни за рециклиране.

Според Auto Trader, през 2030 година в градовете ще бъдат възприети т.н летящи таксита, а до 2035 година всички нови коли ще бъдат с електрическо задвижване. 2040 година ще ни донесе райониране на пътищата в зависимост от възможностите за автономно управление на отделните превозни средства, а през средващото десетилетие се очаква да настъпи истинският бум на изцяло автономните автомобили.

За периода 2040-2050 година от Auto Trader протнозират масово възприемане на наемното и абонаметното ползване на автомобили, а в края на този период и евенуталната поява на електромобили с пробег от над 1000 мили (1600 километра) с едно зареждане на батерията. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус

Пролетната проверка на кемпера

Мар 29, 2024