6 стъпки, с които да елиминирате последните излишни килограми

Намалете стреса
15 фев 2020 22:00, Михаела Лазарова
2
6 стъпки, с които да елиминирате последните излишни килограми
Снимка: istock

Когато искате да отслабнете, започвате здравословна диета и се стараете да посещавате фитнеса редовно. Скоро резултатите започват да се проявяват. Щастливи сте. Килограмите започват да се топят скоростно и от ден на ден дрехите започват да ви стават по-широки. Докато не идва момент, в който последните няколко килограма от заветното мечтано число не застиват. Те сякаш не мърдат, каквото и да правите. Струва ви се, че все едно метаболизмът ви е застинал и каквото и да правите нищо не е в състояние да ви помогне да се отървете от тези последни няколко килца.

Защо се случва така?

Нормално е в началото свалянето на килограми да е по-ускорено, отколкото в края, тъй като отначало тялото се освобождава най-бързо от задържаните течности и така нареченото „водно тегло“. С все по-наближаващото се разграждане на същинска мастна тъкан процесът се забавя. Точно това е моментът, в който не трябва да се отказвате, защото финалните няколко килограма са именно онези мазнини, които трябва да разградите напълно.

Как да успеете да го постигнете?

Използвайте „хранителен дневник“

Водете си дневник на всичко, което консумирате. Това ще ви помогне за разнообразяването на поетата храна, за преброяването на вида и количеството приети калории, както и за това по кое време се храните. Дневникът помага да спазвате точен график на хранене, което е от съществено значение за циркадните ритми на организма.

Променете вида на тренировката си

С времето тялото свиква с движенията, които го карате да прави. За да бъде една тренировка за отслабване ефективна, променяйте вида и интензитета ѝ. Така ще предизвикате организма си с нови трудности, които ще засилят метаболизма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: спортдиетаотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Космо нафта преди 4 години
Ако тежите 80кг. идете на Марс, пак ще сте дебели, но там ще тежите 30кг.