От 21 февруари спира голямото търкане, край с талоните

Радев подписа указа за промените в Закона за хазарта
46
От 21 февруари спира голямото търкане, край с талоните
Снимка: Dnes.bg

От петък, 21 февруари, талончетата на всички частни лотарии като Националната лотария и др. стават незаконни и не може да се продават. Тогава влизат в сила промените в Закона за хазарта, според които лотарийни игри вече могат да се организират само от Българския спортен тотализатор.

Още по темата

“Промените в Закона за хазарта ще бъдат публикувани в следващия брой на “Държавен вестник”, който излиза във вторник”, казаха за “24 часа” от редакцията на официалния орган. Причината да се забави публикуването им била, че не е имало място в броевете на 11 и 14 февруари.

Указът за обнародване на закона е подписан от президента Румен Радев още в четвъртък

По закон нормативни текстове влизат в сила 3 работни дни след публикуването им, освен ако в самите текстове не е упоменато друго.

Талончета за търкане продължават да се продават на много места в страната, показа проверка на “24 часа”, въпреки че самите продавачи предупреждават, че печалби не се изплащат. В новите текстове не се казва нищо за начина, по който ще се изплатят спечелените вече печалби. Валери Симеонов бе предложил всеки организатор на частна лотария да учреди банкова гаранция на стойност, равна на стойността на спечелените залози, но сам оттегли в последния момент предложението си.

Финансовият министър Влади Горанов обясни, че държавата няма как да се меси в частно-правни отношения между спечелилите и самия организатор на лотарията. В общите условия на Национална лотария обаче не се казва нищо за ситуация, при която организаторът е с отнет лиценз, както ще се случи автоматично с влизането на закона в сила. Самите телефони за контакт на лотарията не работят от седмица, не работят и телефоните, обявени за притежателите на хора с печелившите талони

От Държавната комисия по хазарта ги посъветваха да си търсят правата си по съдебен ред. В търговската мрежа остават непродадени талони за над 40 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: талонхазарт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
10
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Аз мисля, че това е поредната "игра" за финансиране на БКП + ДС .1. Продават талоните.2. Вървят непрекъснато реклами за спечелени милиони, а на практика изплащат по стотина хиляди, и после малки преводи за години напред.3. Всяко чудо - за 3 дни. Когато оборотите започнат да спадат отнемат лиценза на фирмата.4. На печелившите БКП + ДС честито, защото реално милионите няма да бъдат изплатени, а билетчетата са вече продадени.5. Дори и да се усетят хората ще плюят по отнелите лиценза.
34
0
 
11
 
! Отговори
до номер 40 преди 4 години
Викаш търкайте,само че виж какво пиши накрая:,,Самите телефони за контакт на лотарията не работят от седмица, не работят и телефоните, обявени за притежателите на хора с печелившите талони.И да са пуснали напук печеливши талони,няма да платят нищо. Къде ще ги осъдиш после?
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В търговската мрежа остават непродадени талони за над 40 млн. л"Браво. Народа ще спечели 40 милиона лева, като не ги даде на Божков. Една умна постъпка от правителството.
32
1
 
11
 
! Отговори
Е МЕКА преди 4 години
До КойчоЕдва ли ще фалира ХА ХА четох, че е продал билети за НАД 40млн лева на дребните дистрибутори, които сега се чудят какво да ги правят...Съвет - търкайте, ама яко, и поне 15 минути - и после --------------> в тоалетната!Е МЕКА
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вай вай, какво ще правя? Аз си бях свикнала - 1/4 от пенсията отиваше за талончета. А сега?
30
11
 
11
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Нито търкам ,нито съм комарджия,но според мен трябваше да се получи консенсус да се допродадат напечатаните талонч и да се обезпечат финансово евентуално :) печелившите!
29
8
 
34
 
! Отговори
Обичащ Софията преди 4 години
Наистина хората сме като овце. Каквото решат отгоре - с това се примиряваме. За какво изобщо живеем на този свят, след като някой друг вечно определя правилата - да сме роби и техни бачкатори?
28
1
 
20
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Печеливш бизнес казваш!? За кого?И кой,къде и как еплащал данъци?И Ал Капоне имал печеливш бизнес ,а те заради НЕПЛАЩАНЕ!!! на едните само данъци го вкарали 11 години в кауша и му отнели бизнеса...........Ти явно познаваш много спечелили милиони или стотици хиляди от таз фатална лотария.
27
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убиха печеливш бизнес. Вместо да наложат нови данъци и държавата да печели, те съсипаха лотарията. И за слепец е ясно, че целта не е национализация и "спасяване" на зависимите, а унищожението на Божков.
26
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Край на още една пирамида. Човекът взе парите, каза "чакай малко", хвана самолета, дири му следите.
25
0
 
23
 
! Отговори
До бай Х преди 4 години
Принципно си прав.Обаче, Тя и БНБ не предлагаше лихвен процент като на КТБ.Сега КТБ я няма, няма ги и парите.Лотарията вече я няма, парите също.Ако нямаш покритие и гаранции, практически можеш да си направиш какъвто си искаш бизнес, с каквито си пожелаеш печалби. При едно- единствено условие: да се навият достатъчно голям брой наивници да ти плащат и да нямат нищо против, че не печелят никога.
24
14
 
12
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Жалко. Бяха забавни... Никога не съм се надявал на хиляди, но като спечели някой 20-50лв си беше забавно :D
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, да не би да сте първи приятели с финансовия министър, че го наричате Влади?
22
1
 
21
 
! Отговори
До До До Рожков преди 4 години
Оня всеки ден като е на екскурзия страната да има някаква полза? Ломоти на банкянски, припотява преводачите и толкова. Другото е погледи и усмивки, които не струват нищо.
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500 световни лидери и един клоун от Балканите .Ще се пръсна от гордост.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наред са билетите за търкане от ТОТО -то.Добрият хазарт. От лошият, който търкал, търкал.
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До РожковТози лидер е излизал два пъти по покана извън България. Единият път Путин го привика да го шамароса зад вратъ и да му каже, че очаква Бойко и вторият той се самопокани на срещата на НАТО.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващият път да го поканят в село Егрек.
17
10
 
20
 
! Отговори
До Рожков преди 4 години
Разликата е че в Свирачи ще видят лидер, а в Мюнхен някакъв от охраната или масовката, господин "К'ъв беше тоя?"
16
24
 
21
 
! Отговори
Рожков преди 4 години
Бойко поканен в Мюнхен между 500 лидерите на различни държави. Радев поканен в село Свирачи.

Спонсорирани публикации