Какво се случва с тялото, ако тренирате всеки ден?

Страдате от безсъние
10 фев 2020 17:30, Михаела Лазарова
11
Какво се случва с тялото, ако тренирате всеки ден?
Снимка: istock

Мечтаете да постигнете желаната фигура колкото се може по-скоро? Много е вероятно да попаднете в един от най-често срещаните капани на този копнеж – правенето на упражнения всеки ден. Много хора допускат тази погрешна стратегия да превземе ежедневието им, с което всъщност реално си вредят много повече, отколкото да си помагат.

Тренировките всеки ден, още повече ако са интензивни и натоварващи, имат своите негативни ефекти, които оказват вредно влияние не само върху постиженията ви, но и върху цялостното ви здравословно състояние.

Какво се случва в тялото, ако тренирате абсолютно всеки ден без почивка?

Спирате да се представяте добре

Ако не си давате време за възстановяване след тренировка, вероятността да започнете да губите издръжливостта и добрата форма на мускулите си е голяма. Натоварването при тренировките оказва натиск върху мускулите и опорно-двигателния апарат, което предизвиква поява на локални възпаления. За да се възстановят тъканите от натоварването и тези възпаления, тялото се нуждае от време за почивка. Щом не му го давате, постепенно започвате да губите силите си и да се представяте все по-зле в залата.

Спирате да губите тегло

Ако целта на тренировките ви е отслабване, злоупотребата с упражненията и двигателната активност може да доведе до застой в това начинание. Липсата на адекватна почивка между тренировките повишава хормоните на стреса, най-вече кортизола. Трайно високите му нива водят до задържане на мастна тъкан „за черни дни“. Организмът прави това, защото смята, че ако продължите да тренирате така усилено няма да има откъде да черпи енергия, съответно трансформира всяка погълната калория в мазнини. Ето защо кантарът не помръдва.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Yuksel преди 2 месеца
Az treniram vseki den ... i se chuvstvam kato gospod. Neznam vyobshte za kakvo mi govorish v taq statiq.. vseki da probva i da razbere .. aide sys zdrave .
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Какво се случва с тялото, ако тренирате всеки ден?"Де да знаем? Те културистите и фитнесджиите тренират всеки ден, по два пъти, а някои и по три пъти на ден. Като ги гледам по снимките - не са зле.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Николета тренира,ли всеки ден?Питам за един приятел.
7
0
 
11
 
! Отговори
турчина преди 4 години
сипвайте ракийката със салатката и даневи дреме за шкембето
6
0
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Старията е написана неграмотно и некомпетентно от жена, която смята, че идеалите са силикони, а не адекватно трениране и хранене. Същата никога не е и тренирала според мен, защото се изказва като лаик по темата. Статия без линкове с изследвания по телата е поредният *** тип да отслабнем с торта или 10 кг за 5 дни.Просто ужасно...
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората трябва да се сте им да бъдем {}**!!П Е Р Ф Е К Т Н И!!**{}
4
4
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Моя щот могу тренира върху комшийката дека е вдовица,съм му купил светена водъ и сяка сутрин го вадя и ръся за здраве и сексуално дълголетие с пожелание се така да е на чуждо тевно,влажно и топло още длъго време.Амин.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е мога ли да лежа по цял ден?И тез течности не намерих ефективен начин да се справя с тях.
2
3
 
11
 
! Отговори
x преди 4 години
Амортизиране.
1
3
 
11
 
! Отговори
... преди 4 години
Изхабява се.