Заради поледиците: 270 в спешното на Пирогов

35 от тях имат нужда от оперативна намеса
8 фев 2020 13:10, Нели Христова
7
Заради поледиците: 270 в спешното на Пирогов
Снимка: БГНЕС

Падането на температурите през зимата обичайно води до поледици. Хората се придвижват най-трудно по тротоарите, а това увеличава и работата на лекарите в Травматологията в "Пирогов", съобщават от БНТ.

Изминалото денонощие е било изключително натоварено за Травматологията, съобщи директорът на болницата д-р Асен Балтов. По думите му, 195 възрастни и 75 деца са минали пред кабинетите в Травматологията. 35 души са оставени за лечение заради спешна необходимост от оперативна намеса, допълни проф. Балтов.

Той посъветва гражданите на избягват да излизат навън, когато е заледено и винаги да са с подходящи обувки за такива условия.

От Столична община увериха, че са почистени тротоарите и обходите към метрото, но напомниха, че собствениците на жилища и търговски обекти сами трябва да почистят пространството пред тях, в противен случай ще им бъде наложена глоба

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Имаше падания и при соца, но малко. При тези атмосферни условия в Пирогов щяха да отидат максимум десетина човека.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради непочистените от Фандъкова улици и тротоари: 270 в спешното на Пирогов
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Имаше много падания и през соца. Лед се трошеше по начина, по който ти описваш, само в някои случаи. Основно се солеше по тротоарите. Това вреди на кожените обувки и ботуши, но е за предпочитане пред лошо падане и натрошаване на кости.
4
0
 
10
 
! Отговори
:( преди 4 години
Фънди,В Самоков, падне ли сняг, може и да се придвижвате със ски по улицата, но тук е София. Сутрин, още по тъмно, стотици хиляди хора тръгват на работа, деца отиват на училище. Тротоарите са още заледени!Толкова ли е трудно да се посипе нещо по тях, та да не се заледяват?Виждала ли си малки машинки за разбиване на лед, пригодени да се движат по тротоар? По света ги има, използват се, когато ледът е дебел.Плащаме данъци, в ЕС сме, искаме столицата ни да е като за бели хора от 21-и век!
3
0
 
7
 
! Отговори
фънки дънки ко преди 4 години
от Столична Община Ви благодариме за Участието!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре като се потрошиш върви при ходжата да те намества.За да не правят пари докторите.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При думукрацията е така. Трошене за да праат мангизи докторете. При социализма всички тротоари се обработваха. Ромите с едни железни приличащи на големи шпакли лопатки натрошаваха леда и го изхвърляха. Нямаше натрошени хора. Но по онова соц време имаше държава а не мутри. Честита ви Мутрокрация.