New Dacia Duster

Формула Е придобива нов облик

Формула Е придобива нов облик

Формула Е придобива нов облик

Реклама Peugeot 408
Формула E ще получи официалния печат за одобрение като Световната купа за първи път през новия сезон 2020/21. Поредицата се “преоблича” за тази цел тъкмо навреме за старта на новото си ниво като Световната купа с нова кола, на която сега са показани за първи път снимки. Така нареченият автомобил "Gen2 EVO" е получил редица структурни промени в дизайна - включително ново предно крило, поразително извито задно крило и обновена “ливрея.”

Модификациите на каросерията бяха направени в средата на сегашния четиригодишен цикъл на ерата 'Gen2' и придадоха нов облик на Формула Е. Автомобилът ще продължи да бъде оборудван с 18-цолови гуми Michelin Pilot Sport, които са специално разработени за използване при мокри и сухи покрития.

„Формула Е е едва в шестия си сезон, но технологията й измина дълъг път, от който могат да се възползват всички участници в нея. Доволен съм, че напредваме с болида Gen2 впрехода към статут на Световното първенство - Gen2 Модел EVO - е с вълнуващ нов поглед. Прогресивният подход прави серията по-силна и проправя пътя към бъдещето на устойчивата градска мобилност ", заяви Жан Тод, президент на FIA.

На 3 март 2020 г. моделът Gen2 EVO ще бъде представен за първи път на щанда на FIA на автомобилното изложение в Женева. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024