Opel Stock

Ето как Shell иска да помогне на целите за климата

Ето как Shell иска да помогне на целите за климата

Ето как Shell иска да помогне на целите за климата

Реклама Opel Stock
Shell иска да помогне за постигането на целите за климата. Групата следва триетапен подход: избягвайте, намалявайте и компенсирайте. Изводът от тях е, че всеки клиент трябва да може да шофира по неутрален за климата начин, ако желае.

Как работи подходът?

Избягване: За водачите на превозни средства с горивни клетки или акумулатори, Shell изгражда инфраструктура на водородни бензиностанции и станции за зареждане. В допълнение, в момента мрежата от водородни бензиностанции ще бъде разширена от 80 в момента.

Намалявайте: Ако пътувате с класически автомобил с двигател с вътрешно горене или с превозно средство с природен газ, можете да разчитате на подбор от горива за намаляване на CO2 като LPG, природен газ (CNG) и втечнен природен газ (LNG) за камиони, както и биогорива, които отделят по-малко CO2 в сравнение с конвенционалните мотори. Намалете осезаемо използването на дизела или бензина.

Компенсация: От пролетта на 2020 г. на германския, австрийския и швейцарския пазар ще има програма за компенсиране на CO2, така че всеки водач да компенсира личните си емисии на CO2 по време на движение.

За тази цел Shell подбра международни проекти за опазване и възстановяване на горите на флората и фауната, чиято компенсация на CO2 се тества при стриктни условия и е сертифицирана външно и независимо. В допълнение групата провежда разговори с национални разработчици на проекти, публични и частни доставчици, както и с екологични асоциации за идентифициране на национални проекти за опазване на природата. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024