New Dacia Duster

Колко популярно е автономното шофиране наистина?

Фев 06, 2020
Колко популярно е автономното шофиране наистина?

Колко популярно е автономното шофиране наистина?

Реклама Opel Stock
Автомобилната индустрия от години усърдно развива системи за високо автоматизирано и напълно автономно шофиране. Това е бъдещето, според единодушното мнение на специалистите. Но текущ анализ на AlixPartners относно настроенията на потребителите от важни международни пазари показва, че както интересът, така и готовността да плащат повече пари за новата технология са по-ниски, отколкото мнозина очакват. Резултатите са базирани на проучване сред на потребители в Китай, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и САЩ.

Що се отнася до разходите, германците са доста склонни да харчат повече пари за новата технология. От осем до максимум 24 процента доплащане за силно автоматизирани превозни средства (ниво 4) се приема във Федералната република добре. Това е значително повече от например китайците (8,0 процента) или американците (9,0 процента).

В същото време потребителите очакват значително по-нататъшно развитие на информационните развлекателни системи и интериора. 44 процента от американците, 47 процента от германците и 69 процента от китайците изискват това за автономни превозни средства. Комфортът в ежедневието им е решаващ фактор за потребителите при закупуване на автономни превозни средства.

Често цитирана критика на автономните системи за шофиране е свързана с безопасността. Проучването показа, че най-скептични са в Германия – там само 18 процента вярват в безопасността на автономните превозни средства. Китайските респонденти са най-уверени. 58 процента от тях не се съмняват, че един усъвършенстван автономен автомобил може спокойно и безопасно да се движи и да ги кара от едно място на друго.

Автомобилната индустрия е изправена пред друго голямо предизвикателство към личните автономни превозни средства - конкуренцията от индустрията на споделено използване на возилата. 84 процента от анкетираните потребители в Китай заявиха, че биха се справили без частно превозно средство, ако цената на резервацията на автомобил с автономно управление не е по-висока от поддържането на собствено превозно средство. Дори и в класическите автомобилни страни като Германия или САЩ, 52 или 44 процента вече не биха си купували собствени коли. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024